HEERHUGOWAARD - Door dat het leggen van kabels en leidingen langer duurt dan gepland lopen de werkzaamheden aan de Middenweg-Zuid te Heerhugowaard meer vertraging op. Vanaf 1 juli zou het wegdek worden open gebroken, maar volgens hoofdaannemer KWS gaat dit nog een maand langer duren.

Als het werk aan de leidingen en kabels eenmaal klaar is wordt de Middenweg vanaf de Reuzenpandasingel in fasen opgebroken waarna er een nieuwe asfaltlaag komt, zo'n dertig centimeter lager dan het huidige asfalt.

Komende donderdag 5 juli is er een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden waarin onder meer uitleg wordt gegeven over de werkzaamheden en over hoe bewoners hun huis kunnen bereiken gedurende de werkzaamheden.

De gemeente Heerhugowaard vermeld hierover op de eigen website:

Tot de bouwvakvakantie (van 28 juli tot 12 of 19 augustus) wordt gewerkt aan het vervangen van de kabel en leidingen. Waarschijnlijk start KWS binnenkort met het verlagen van de bermen langs de Middenweg, ten zuiden van de Zonnegloren-Atmosfeer.Na die vakantie start KWS met de werkzaamheden aan de weg zelf. De bestaande asfaltverharding en fundering wordt vervangen. Het werk wordt in fasen uitgevoerd. Er wordt begonnen aan de zijde van de Reuzenpandasingel / Albert Heijn.Tijdens een inloopbijeenkomst op donderdag 5 juli tussen 17.00 en 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis informeren wij u over de planning, aanpak, bereikbaarheid, overlast en andere zaken. U kunt inlopen op ieder gewenst moment en aanmelden is niet nodig.