HEERHUGOWAARD - De tweehonderd iepen zijn geplant. De nieuwe lichtmasten staan er. En de asfaltwerkzaamheden zijn in volle gang. Kortom, de werkzaamheden aan de Middenweg-Zuid naderen na ruim een jaar hun afronding. Naar verwachting gaat de weg in de tweede helft van mei weer open voor verkeer.

De Middenweg-Zuid tussen de rotonde Reuzenpandasingel en Intratuin blijft een 30-kilometerweg. Nieuw is dat het straks officieel een fietsstraat wordt waar de auto (en de bus) te gast is. Dat krijgt een accent door het rode wegdek met in het midden een klinkerstrook.

Alleen bewoners die aan de Middenweg wonen kunnen er met een auto rijden. En de bus natuurlijk. Net als in de oude situatie komt er op twee plaatsen een beweegbare wegafsluiting: niet meer de driehoeksafsluiting, maar verticale palen.

Op de foto de klinkerstrook met daarop de eerste uitingen van het kunstproject ‘De menselijke maat’ van kunstenaar Paul de Kort. Op het asfalt en in de berm creëert hij een nieuwe landmeeteenheid: ‘De Pedaal’.