HEERHUGOWAARD – Wethouder John Does van de gemeente Heerhugowaard heeft woensdagmiddag 31 oktober het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van het plan De Foresto aan de Van Foreeststraat in Heerhugowaard. Dat deed hij door de eerste steen van een kim te leggen. De kim is de onderste laag stenen van een muur. Dat gebeurde onder toeziend oog van Ellen Roos en Nel Bot namens CAS BV, de opdrachtgever van het project.

Twee slaapkamers en tuin of balkon
De Foresto bestaat uit 2 woongebouwen van respectievelijk 22 en 27 huurappartementen. De bouw is in handen van Bot Bouw uit Heerhugowaard. De 49 nieuwbouwappartementen worden volgend jaar verhuurd in de vrije sector. De toewijzing start in het eerste kwartaal van 2019. De toekomstige bewoners krijgen de beschikking over een woonoppervlakte van rond de 90 m2. Er is één grotere woning van 120 m2. Alle appartementen bestaan uit een woonkamer met open keuken en vloerverwarming, twee slaapkamers, een bergruimte en een balkon of tuin. Op de begane grond is er voor elke woning een afsluitbare berging. Ook hoort bij elk appartement een eigen parkeerplaats.

Doorstroming op gang brengen
Wethouder John Does is erg blij dat er nieuwe appartementen in Heerhugowaard worden gebouwd. ,,Het is een fantastisch project en vormt een mooie verbinding tussen de Heemradenwijk en Centrumwaard. De vraag naar woningen in onze gemeente is groot. Het is hoognodig dat het aanbod groeit. Hopelijk brengt dit project de doorstroming op gang en komen zo weer andere huizen vrij voor woningzoekenden. De realisatie kan wat mij betreft dus niet snel genoeg gaan. Ik kan het project bij wijze van spreken wel uit de grond kijken.’’

Oplevering van het project staat gepland voor september 2019. Meer informatie en aanmelden als belangstellende kan op www.deforesto.nl.