KOGGENLAND - De gemeenteraad heeft op 17 juli de regels van de Starterslening aangepast, zodat deze beter aansluit op de huidige woningmarkt. De belangrijkste aanpassing is dat het maximale aankoopbedrag van de woning nu € 186.792,- is.

We geven starters graag een kans op de koopwoningmarkt. Tussen begin 2007 tot en met eind 2016 hebben we 113 Startersleningen verstrekt.

Starterslening

Een huis dat onbetaalbaar lijkt, kan met de Starterslening soms tóch gekocht worden. Met de lening bieden wij samen met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) starters een kans op de woningmarkt. De lening is dus alleen beschikbaar voor de aankoop van een eerste woning. Het overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat geleend kan worden bij de bank.

Wijziging

De belangrijkste wijziging is de maximale aankoopbedrag van de woning om in aanmerking te komen voor een Starterslening. Zowel voor bestaande- als nieuwbouwwoningen ligt de maximale aankoopgrens nu op € 186.792,-. Het maximale leenbare bedrag is € 39.600,-