'T KRUIS - Wethouder John Does reikte op vrijdag 2 september twee zilveren reigers uit aan Nico Blom en Ton Oosterling. De sportieve Heerhugowaarders ontvangen deze gemeentelijke onderscheiding voor hun decennialange inzet voor voetbalvereniging KSV in 't Kruis. De zilveren reigers worden uitgereikt tijdens de feestavond ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van KSV.


Het huidige bestuur van de vereniging heeft de mannen voorgedragen voor de gemeentelijke onderscheiding om hen te bedanken voor hun tomeloze inzet voor het voortbestaan van de vereniging. Nico Blom heeft zich 25 jaar lang ingezet voor de voetbalvereniging in 't Kruis, onder meer als verantwoordelijke voor het onderhoud en als bestuurder. Ook Ton Oosterling is een kwart eeuw actief bij KSV, onder meer als jeugdvoorzitter en als voorzitter van het bestuur. Met het toekennen van deze onderscheiding geeft het college van Dijk en Waard, namens de samenleving en KSV, blijk van waardering voor de jarenlange vrijwillige inzet van de heren voor de vereniging.

KSV bestond eigenlijk al in 2021 75 jaar, maar door corona kon de geplande feestavond toen niet doorgaan. Vrijdag 2 september viert voetbalvereniging KSV alsnog haar 75-jarige verjaardag.