Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel waarbij lichaamsfuncties uitvallen. In Nederland hebben 25.000 mensen MS. Dankzij onderzoek is de kennis over het ziekteverloop, behandelingen en de oorzaken van MS toegenomen. Dé oplossing is er echter nog niet.


Dankzij wetenschappelijk onderzoek kan de neuroloog steeds sneller een betrouwbare MS-diagnose stellen. In de afgelopen decennia zijn grote stappen gezet. Wij zijn er trots op dat Nederlandse MS-onderzoekers een belangrijke bijdrage leverden aan deze mijlpalen. Maar hun onderzoek is nog niet klaar.

Door het groeiend aantal behandelmogelijkheden, is er steeds meer behoefte aan uitbreiding van de diagnose. Alleen vaststellen dat iemand MS heeft is niet meer voldoende. Diagnose is en blijft dus een belangrijk onderwerp in het MS-onderzoek. Alleen dankzij de steun van donateurs kan Stichting MS Research onderzoek mogelijk blijven maken voor een betere toekomst van mensen met MS.

Lees hier de terugblik van dr. Thea Heersema op 25 jaar MS-diagnose en behandeling https://msresearch.nl/nieuws/een-terugblik-op-25-jaar-ms-diagnose-en-behandeling/