Samuel is een weeskind. Hij woont in Oeganda. Tijdens de lockdown verbleef hij bij zijn tante en zijn neefje Amooti. Ze zijn ontzettend arm. De corona pandemie heeft deze situatie verergerd. Door de lockdown kon zijn tante niet werken. In Oeganda betekent geen werk, ook geen inkomsten. Dit leidt bij velen gezinnen tot honger. Zo ook bij Samuel. De afgelopen maanden heeft Kinderhulp Afrika gezinnen, zoals die van Samuel, geholpen door hen te voorzien van voedselpakketten.


Normaal gesproken gaat Samuel naar school op de campus die wordt ondersteund door Kinderhulp Afrika. Stichting Kinderhulp Afrika is een charitatieve ontwikkelingsorganisatie die omziet naar de weeskinderen in Oeganda. Zij bieden de kinderen een veilige omgeving met kwalitatief goed onderwijs, zodat zij een kansrijke toekomst tegemoet gaan in de maatschappij. Op de campus in Namugongo voorzien ze de kinderen van basis- middelbaar- en beroepsonderwijs, huisvesting, drie maaltijden per dag, geestelijke en medische verzorging.


We hopen dat Samuel snel weer naar school mag, maar tot die tijd blijven wij hem en zijn tante helpen waar nodig. Wilt u bijdragen aan het werk van Kinderhulp Afrika? Bekijk de website van de stichting; www.kinderhulp-afrika.nl en help door te doneren via IBAN 5066