Sam’s Kledingactie wil een groeiende geldstroom genereren voor onder meer projecten van Cordaid. Dit doet zij met een grote groep trouwe vrijwilligers die zich al jaren inzet om kleding in te zamelen.


Sam’s wil de band met deze vrijwilligers verstevigen om ook de in de toekomst te kunnen blijven rekenen op een gestage stroom kleding.

Inzamelen

Sam’s Kledingactie zamelt op verschillende manieren herdraagbare kleding en schoenen en in beperkte mate huishoudtextiel in. Je kunt herdraagbare kleding en schoenen inleveren bij kledingcontainers, kleding inleverpunten-aan-huis (depot’s) en tijdens de Kledingacties in voor- en najaar.

Transport

Onze chauffeurs halen de ingezamelde kleding op bij de inleverpunten.

Transporteurs kunnen zich legitimeren als vervoerders voor Sam's.

Sorteren

De ingezamelde kleding wordt verzameld in ons centrale magazijn in Leek. Vervolgens wordt het verkocht aan sorteerbedrijven, deze sorteren de kleding op soort, maat en kwaliteit.

Hergebruik

Herdraagbare kleding wordt getransporteerd naar landen buiten de Europese Unie. Met name naar Afrika en Oost-Europa. Hier is behoefte aan goede tweedehands kleding.

De kleding wordt op tweedehands markten verkocht tegen lage prijzen. Zo wordt kleding voor iedereen toegankelijk.

Recycling

Versleten of kapot textiel wordt gerecycled tot nieuwe materialen. Bijvoorbeeld tot poetslappen of vulling voor matrassen. Maar ook tot nieuwe kleding!

Doneren

De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat o.a. naar de ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood.

WAT MAG JE INLEVEREN?


WEL

Je helpt ons het meest met herdraagbare kleding en schoeisel.

Dat heeft voor Sam’s de hoogste opbrengst en zo kunnen we het meeste geld doorgeven aan de mensen die het het hardst nodig hebben.

In beperkte mate kun je ook tassen, accessoires, speelgoed en knuffels inleveren, mits deze ook schoon en heel en herbruikbaar zijn.


NIET

Vervuilde en kapotte kleding, kussens, dekbedden, matrassen, tuinkussens, huishoudtextiel en vloerbedeking zamelen we niet in, want dit is voor ons afval dat wij tegen betaling moeten afvoeren.

Dit kost veel geld en dat gaat dan ten koste van de opbrengst.

Heeft u geen tijd of kleding om te doneren, maar draagt u Sam's Kledingactie wel een warm hart toe?

Dan zijn wij ook erg geholpen met uw bijdrage via Geef.nl