HEERHUGOWAARD - Afgelopen vrijdag 21 juni hebben derdejaars leerlingen van de locatie Umbriëllaan van het Huygens College een Pop Up winkel gerund. Dit is de 2e Pop Up winkel in Nederland door VMBO leerlingen.

De leerlingen die op school het keuzevak ondernemen bij het profiel Economie & Ondernemen volgen, brengen hiermee het geleerde van het afgelopen schooljaar daadwerkelijk in praktijk. Ter voorbereiding op het runnen van de winkel hebben zij zich de afgelopen periode verdiept in de diverse facetten van het ondernemerschap: inkopen doen, administratie voeren, pakketten samenstellen, producten presenteren en flyers maken. Deze vaardigheden zullen van pas komen als de leerlingen later een beroep als ondernemer uitoefenen.

In de winkel is een divers aanbod aan artikelen te koop zijn, zoals vakantie- en sportartikelen, babyartikelen, levensmiddelen, huishoudelijke artikelen, verzorgingsproducten, schoolmaterialen en gadgets.Bezoekers zijn welkom in de winkel aan de Stationsplein 77 te Heerhugowaard op dinsdag 25 juni van 9.30 tot 12.00 uur.