HEERHUGOWAARD - 1 Mei 2014 zijn wij, als verpleegkundigen/verzorgenden, een klein zelfsturend thuiszorgteam gestart in Heerhugowaard. Geen dure leidinggevenden, niet werken vanuit dure gebouwen met veel administratief werk, maar vanuit een kleinkantoortje direct naar de mensen toe voor de gevraagde zorg.

In de afgelopen 5 jaar is de naam ‘Buurtzorg’ steeds meer een begrip geworden en weten de inwoners van Heerhugowaard ons goed te vinden voor tijdelijke of langdurigere persoonlijke verzorging of verpleging in de thuissituatie.

Buurtzorg
Terwijl ‘opa en oma’ vroeger naar het bejaardenhuis verhuisden en daar hun zorg kregen, blijven mensen tegenwoordig veelal thuis. Waar cliënten voorheen langer in het ziekenhuis verbleven worden zij zo snel als mogelijk naar huis gestuurd. Ook huisartsen hebben het tegenwoordig drukker door het toenemend aantal taken. Zij komen hierdoor nauwelijks meer toe aan de vertrouwde huisbezoeken.

Al deze ontwikkelingen vragen dan ook steeds meer en vaker verpleegkundige zorg aan huis. Zorg die Buurtzorg als team de afgelopen vijf jaar heeft geboden maar ook in de toekomst graag wil blijven bieden. Of het nu gaat om tijdelijke wondzorg,hulp bij sondevoeding, stomazorg, terminale zorg of langdurige zorg omdat het ouder worden steeds meer moeite geeft. Ook de casemanager dementie werkt samen met ons en zet graag haar deskundigheid in bij deze ingrijpende problematiek. Verder werken wij samen met onze fysiotherapeut en ergotherapeut die wij inschakelen indien nodig.

Kleinschaligheid en betrokkenheid
Wij zijn het tweede team in Heerhugowaard. Inmiddels zijn er vier teams en ieder team vertegenwoordigd zijn eigen postcodegebied.We zetten dagelijks, met hart en ziel, de deskundigheid, maar zeker ook de professionele betrokkenheid in. Niet alleen voor de directe zorgvrager, maar ook voor diens partner en/of kinderen. Als klein team hechten wij daar veel waarde aan.

Reden voor een feestje!
Het 5-jarig bestaan van Buurtzorg team 2 in Heerhugowaard is reden tot een feestje! Een feestje dat wij graag willen delen, samen met alle cliënten.

Meer info? bel 06-10599551 of mail naar
heerhugowaard2@buurtzorgnederland.com