HEERHUGOWAARD - Jan en Mart Smit uit Lutjewinkel stroopten jarenlang gewapend met hun camera de Nederlandse kust af. In weer en wind, bij nacht- en ontij van Scheveningen tot aan Schiermonnikoog. Drie jaar geleden besloten zij om de mooiste beelden in een fotoboek te bundelen. Het werd een langdurig en arbeidsintensief project dat nu is afgerond met de indrukwekkende uitgave “Aan Zee”. Het is een ode geworden aan de Nederlandse kust. Op dinsdag 19 november verzorgen Jan en Mart een presentatie met prachtige beelden van de Nederlandse kust in de bibliotheek in Heerhugowaard.


Elk weertype is vertegenwoordigd, de beelden variëren van grootse landschappen, luchtfoto’s maar ook details van schelpen en kwallen. Maar het boek is meer geworden dan mooie beelden. Ook wordt er uitleg gegeven over het fenomeen zeevonk en staan Jan en Mart stil bij het probleem strandafval. Tijdens de lezing geven Jan en Mart uitleg over de achtergronden van het boek. Natuurlijk worden er vele beelden getoond, ook beelden die het boek niet hebben gehaald. Na afloop van de lezing bestaat de mogelijk het boek aan te schaffen. Meer informatie over Jan en Mart kun je vinden op www.smitinbeeld.nl.

De Middagen Heerhugowaard
Bibliotheek Kennemerwaard organiseert iedere maand een programma voor senioren met als titel: De Middagen. Deze middagen staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten.

Aanmelden
Wil je komen kijken en luisteren? Je bent van harte welkom op dinsdag 19 november om 14.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard (Parelhof 1A). De toegang is € 5,-.Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de Klantenservice in de bibliotheek (je betaalt met pin).