ALKMAAR - De vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard blijven zoveel mogelijk open. Je bezoek aan de bibliotheek moet uiteraard veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen verlopen. Daarom vindt vanaf maandag 2 november voor de kleine vestigingen in Alkmaar Overdie, Alkmaar Oudorp, Akersloot, Heerhugowaard De Noord, Limmen, De Rijp en Schoorl een aanpassing in de openingsuren plaats. Deze vestigingen sluiten op dinsdag en donderdag. De bibliotheek in Alkmaar Centrum gaat met ingang van 8 november op de zondag dicht. Kijk voor een actueel overzicht van de openingstijden van alle vestigingen op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.

Uitleentermijn
Omdat wij begrijpen dat dit mogelijk voor jou lastig is gaat de uitleentermijn per 1 november naar 6 weken. Via de website en bibliotheek wise app kun je ook veel zaken zelf regelen, zoals het verlengen van de geleende materialen, de catalogus raadplegen en boeken reserveren.

Online diensten
Wellicht ten overvloede willen we je graag wijzen op de online bibliotheek. Hier vind je een uitgebreide selectie e-books en luisterboeken. Voor nu misschien ook voor jou een goed alternatief. Kijk voor meer informatie over verdere online mogelijkheden van de bibliotheek op onze website www.bibliotheekkennemerwaard.nl.

Bezoek aan de bibliotheek
We zijn blij je te kunnen blijven ontvangen en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je de bibliotheek veilig en prettig kunt bezoeken. Als je gebruik wilt maken van onze leestafels, printers, studie- en werkplekken vragen wij je om je, bij de ingang van de vestiging, te registreren. De activiteiten gaan waar mogelijk door. Uiteraard geldt bij alle activiteiten de 1,5 meter afstand. Wij verzoeken je om een mondkapje te dragen in de bibliotheek. Hiermee volgen wij het dringende advies van de overheid om een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes.

Actuele ontwikkelingen
De situatie kan zich van week tot week veranderen. We houden updates t.a.v. corona maatregelen in de gaten en passen onze dienstverlening daar op aan. Kijk op de website van Bibliotheek Kennemerwaard voor de laatste informatie: www.bibliotheekkennemerwaard.nl