ALKMAAR/HEERHUGOWAARD - Kun je wel wat hulp gebruiken bij het invullen van je belastingaangifte via de computer? Zit je met vragen en zou je graag willen dat een expert meekijkt voor je op de verzendknop drukt? Of ben je net voor jezelf begonnen en kun je wel wat hulp gebruiken? In maart en april kun je in de bibliotheken in Alkmaar en Heerhugowaard terecht voor ondersteuning. In Alkmaar wordt de hulp bij de aangifte 2022 verzorgd door studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar en Mee & de Wering. In Heerhugowaard staan diezelfde studenten klaar en is ook MET Welzijn Heerhugowaard aanwezig.

De hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn gratis en voor iedereen, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. Heb je vragen of twijfel je aan de juiste aanpak, dan is er ondersteuning aanwezig die jou met raad en daad bijstaat. Dit alles gebeurt op een computer van de bibliotheek in een ruimte in de bibliotheek.

Studenten Hogeschool Inholland
In Alkmaar wordt de ondersteuning verzorgd door studenten van Hogeschool Inholland onder het motto De regio als klaslokaal. De studenten zijn in de laatste fase van hun opleiding Accountancy of Finance & Control, en worden bijgestaan door hun opleiders. De studenten doen de nodige ervaring op en verdienen met hun inzet ook studiepunten.

Alkmaar Centrum

De studenten helpen je graag met je belastingaangifte in de bibliotheek in Alkmaar centrum op donderdag 16, 23 en 30 maart van 15.30 tot 18.00 uur. En op donderdag 20 april van 12.00 tot 16.00 uur. Ook Mee & de Wering is aanwezig om de studenten te begeleiden bij de belastingaangifte 2022.

Alkmaar De Mare
In de bibliotheek in De Mare helpen de studenten op woensdag 15, 22 en 29 maart van 15.30 tot 18.00 uur en woensdag 19 april van 12.00 tot 16.00 uur. Ook in De Mare is MEE & de Wering aanwezig ter ondersteuning.

Heerhugowaard
De studenten van Hogeschool Inholland staan samen met MET Welzijn Heerhugowaard klaar op maandag 13, 20 en 27 maart van 15.30 tot 18.00 uur om te helpen met de belastingaangifte. En ook op maandag 24 april van 12.00 tot 16.00 uur

Wat heb je nodig?
De hulp is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Neem je administratie en een werkende DigiD inlog mee. Sinds 1 januari kun je alleen nog maar inloggen met DigiD via een SMS-code of de DigiD app. Het is belangrijk dat je dit vooraf geregeld hebt. De bibliotheek biedt hulp bij DigiD bij onze inloopspreekuren waar je met digitale vragen terecht kunt.