DE NOORD - Noorder-licht is het thema in de maand november in de bibliotheek in De Noord. Laat je deze maand inspireren door wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft. Kinderen tot 4 jaar, zijn samen met hun (groot)ouders, welkom tijdens BiebStart. Voor de oudere kinderen is er de Monsterworkshop en iedereen kan kennis komen maken met Virtual Reality (VR) en Augmented (AR). Voor volwassenen is er een lezing over voeding, we gaan aan de slag met kindertraktaties en interieurstyliste Laura van der Haagen komt langs voor advies voor de kinderkamer. Voor alle activiteiten geldt dat vooraf aanmelden gewenst is. Nog geen lid van Bibliotheek Kennemerwaard, locatie De Noord? Probeer in november gratis ons mini-abonnement uit, ook leuk om cadeau te geven! Vraag hiernaar in de bibliotheek in De Noord.

Opening actiemaand Noorder-licht: Versier onze ramen met raamtekeningen
Tekeningen maken met krijtbord markers op het raam, het is zo ontzettend leuk. Kom jij ons vrijdag 1 november helpen tussen 14.00 en 16.00 uur? Iedereen is welkom!

Lichtjes maken en spelletjes spelen
De hele maand november zijn kinderen van harte welkom om lichtjes te maken van restafval en liggen er ook de hele maand leuke spelletjes in de bibliotheek. Kom daarom gezellig langs tijdens de openingsuren van de bibliotheek in De Noord!

Kindertraktaties maken
Door Jorien Tjeertes. Wil jij ook een geweldige traktatie uitdelen tijdens feestelijke gelegenheden, maar heb je geen idee hoe of wat? Jorien geeft dinsdag 5 november een workshop in de bieb. Ook leuk voor Sint-Maarten! De workshop start om 14.30 uur.

BiebStart
Op woensdag 6, 13 en 27 november zijn kinderen van twee tot vier jaar, samen met hun (groot)ouders welkom tussen 10.00 en 11.00 uur. We gaan voorlezen en daarna doen we een spelletje of gaan knutselen. Op woensdag 20 november zijn ouders met hun baby van harte welkom voor een mini workshop babymassage mini workshop.

Kinderkamers inrichten
Door Laura van der Haagen. Wil je graag een keer wat anders in de kamers van de kinderen? Laat je dan op vrijdag 8 november tussen 14.30 en 15.30 uur inspireren door interieurstilist Laura. Zij kan je helpen met een interieur- en kleuradvies, een juiste indeling en heeft heel veel inspiratie voor jouw kinderkamer.

AR & VR – wat is dat?
Wat is Augmented (AR) en Virtuel Reality (VR) nu eigenlijk? Op vrijdag 15 november geven we je uitleg en natuurlijk valt er ook van alles te proberen. Kom je ook tussen 14.30 en 15.30 uur? Het is leuk en interessant voor zowel de jeugd als volwassenen.

Lezing: Voeding voor ouder en kind
Op dinsdag 19 november om 19.30 uur, geeft Drs. Maaike van Stralen een lezing over gezonde voeding voor ouder en kind.

Monsterworkshop
Deze workshop is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Met behulp van textiel, naald, draad en ledlampjes maak je een eigen monster (of unicorn) met lichtgevende ogen. Dinsdag 26 november van 14.30 - 15.30 uur.

Winterfair De Noord
Ook de Bibliotheek in De Noord doet dit jaar mee! We zijn zaterdag 23 en zondag 24 november open tussen 11.00 en 17.00 uur. Daarnaast is er van alles te beleven in de bieb. Kom gezellig langs!

LichtjesFeest
Op vrijdag 29 november sluiten we deze themamaand weer af. We zetten alle lichtjes die deze maand gemaakt zijn aan en lezen een spannend verhaal voor. En natuurlijk kan iedereen zijn of haar knutselwerk ophalen!

Collectie
Speciaal voor de actiemaand wordt de collectie van De Noord aangevuld met een verrassingsaanbod aan boeken en andere materialen. De display in de bibliotheek is gevuld met materialen die je normaal niet in de collectie van deze vestiging aantreft. Speciaal voor jou geselecteerd en aansluitend bij de activiteiten die deze maand plaatvinden in de bibliotheek. Heerlijk om te bekijken en natuurlijk om te lenen. Laat je verrassen!

Alle activiteiten, zijn gratis en bij de meeste is vooraf aanmelden gewenst. Dat kan via www.bibliotheekkennemerwaard.nl/agenda. En vergeet niet om het mini-abonnement uit te proberen, mocht je nog geen lid zijn. Alleen tijdens november in de bibliotheek van De Noord.