HEERHUGOWAARD - Ook in februari staan er weer diverse actiiteiten op het programma bij Sterrenwacht Saturnus aan de Van Veenweg in Heerhugowaard. Zie hieronder een overzicht.Vrijdag 2 februari: Lezing – PLUTO.

Op 19 januari 2006 werd de sonde New Horizons gelanceerd voor een tocht van bijna 10 jaar naar Pluto en verder. Wat zijn we te weten gekomen over de dwergplaneet en zijn manen, die voorheen niet meer dan wat kleine stipjes op een foto waren.

Vrijdag 9 februari: Lezing – REISVERSLAG NAMIBIE.

U wordt meegenomen naar de sterrenhemel in Namibië en welke bijzonderheden daar, aan het zuidelijk halfrond, kunnen worden waargenomen. Waaraan je allemaal moet denken bij het waarnemen van objecten aan de andere kant van de evenaar.

Vrijdag 16 februari: Lezing – PIET MEESTERS, ASTRONOOM EN TELESCOOPBOUWER.

Besproken wordt zijn astronomisch werk in Nederland als ook in voormalig Nederlands Indië, maar ook over de door hem gebouwde telescopen, de atlas en o.a. zijn tocht naar de totale zonsverduistering in Zweden in juni 1954.

Vrijdag 23 februari: Lezing – CHINA IN DE RUIMTE.

De Chinezen zijn vaak al net zo geheimzinnig over hun plannen als de Russen. Dat maakt het niet makkelijk om inzicht te krijgen in hun vorderingen. Vanavond een poging om de stand van het Chinese ruimtevaart programma in kaart te brengen.

Zaterdag 3 en 10 februari: JEUGDGROEP.

Aanvang 19.00 uur. Aanvang lezingen: 20.00 uur; zaal open om 19.30 uur. Toegang lezingen: 3,50 euro (inclusief koffie/thee), u kunt betalen met QR-code.

Adres: Van Veenweg 98, 1701 HH Heerhugowaard (ingang tennispark) Raadpleeg website en Facebook voor eventuele wijzigingen. Zie ook: https://www.sterrenwachtsaturnus.nl/activiteiten/maandprogramma