ALKMAAR - Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle bibliotheken tijdelijk weer gesloten. Toch zijn we blij dat we je wel weer een Afhaalservice voor reserveringen mogen aanbieden. Dit betekent dat je online boeken kan reserveren en afhalen bij je eigen bibliotheek. Afhalen van reserveringen die je al eerder hebt gemaakt en die al voor je klaar staan kan uiteraard ook. De Afhaalservice is voor alle leden beschikbaar. De openingstijden van de Afhaalservice en de spelregels vind je op www.bknw.nl/afhaalservice.

Hoe werkt het?
Via de online catalogus of de bibliotheek Wise app kun je materialen reserveren en hierbij aangeven in welke vestiging je deze reservering wilt ophalen. Als het gereserveerde materiaal voor je klaar staat krijg je per email een afhaalbericht. Na ontvangst van het afhaalbericht kan je de reservering ophalen in de door jou aangegeven bibliotheek. Niet alle vestigingen zijn alle dagen geopend voor de Afhaalservice. Kijk voor actuele openingstijden van jouw vestiging op www.bknw.nl.

Jouw veiligheid staat voorop
Voor jouw veiligheid en die van de bibliotheekmedewerkers hanteren we bij het afhalen de richtlijnen van het RIVM. In het kort komt het erop neer dat we je vragen om 1,5 meter afstand te houden als er wachtenden voor je zijn. Niet langer dan strikt noodzakelijk in de bibliotheek te blijven en zoveel mogelijk alleen naar de bibliotheek te komen. En ook verzoeken we je om een mondkapje te dragen.

Nog geen lid?
Wil je graag gebruik maken van deze service maar ben je nog geen lid? Geen probleem. Je kunt ook online lid worden van de bibliotheek (voor jeugd van 0 tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis). Voor volwassenen hebben we deze maand nog steeds een leuke actie. Drie maanden gratis lidmaatschap bij een jaarabonnement. Hiervoor kijk je op www.bknw.nl/december.

Vragen? Heb je nog vragen?
Of lukt het reserveren niet? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@bibliotheekkennemerwaard.nl of 072 515 66 44. Onze Klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 en 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur.