NOORD-HOLLAND - In het weekend van 8 tot 11 juli maakt aannemer Boskalis de nieuwe rotonde bij de S-bocht op de A.C. de Graafweg af. De nieuwe rotonde wordt dan aangesloten op de bestaande weg. Vanaf maandag 11 juli rijdt het verkeer voortaan via de rotonde. Om het werk uit te voeren, is er van vrijdag 8 juli (20.00 uur) tot maandag 11 juli (5.00 uur) geen doorgaand verkeer mogelijk op de A.C. de Graafweg (N241). Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N239.


De rotonde is een van de eerste aanpassingen aan de A.C. de Graafweg om de weg veiliger te maken. Met de komst van de rotonde rijdt het verkeer niet meer over de gevaarlijke S-bocht waar regelmatig ongelukken gebeuren.

Werkzaamheden nieuwe rotonde S-bocht

De werkzaamheden bestaan uit het asfalteren van de toeritten, aanbrengen van markering en plaatsen van verlichting en verkeersborden. Nadat dit klaar is, worden de bermen afgewerkt. Ook komt er een toerit naar het ketenterrein van de aannemer en de toekomstige weg achter de woningen bij de S-bocht. Deze nieuw aan te leggen weg loopt vanaf de rotonde tot aan de bestaande weg ter hoogte van de zendmast.

Omleidingsroutes

Doorgaand verkeer kan het beste omrijden via de N239. De omleidingsroute voor lokaal verkeer loopt via bedrijventerrein De Veken, Sijbekarspel, Benningbroek en de Nieuweweg. De omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden en verkeersmaatregelen zijn te volgen via de A.C. de GraafApp en de regionale Facebookpagina WestfrieslandNH.