VR 15 MEI: Percossa - The Real Deal

Vier mannen, acht vuisten op tafel en een spiksplinternieuw spektakel. Dat Percossa veel meer is dan ‘rebels of rhythm’ alleen weten we al lang. Maar wie gaan er eigenlijk schuil achter die energieke bonken met die gespierde armen? Het zijn in ieder geval echte mannen, van vlees en bloed die al veel gezien hebben, op veel plekken zijn geweest en veel hebben meegemaakt. Met regiegrootheid Jos Thie (Jochem Myjer, Armin van Buuren) gaan ze deze keer de diepte in. Ze zijn rauw, goudeerlij en simpelweg lekker. Een ding is zeker: The Real Deal is een knettergekke show vol bizarre acts en steengoede muziek.

Muziek – Aanvang: 20.15 uur

 

ZA 16 MEI: Powervrouwen - Een revue van nu 2

Na het succes van de eerste revue komen de powervrouwen terug in het theater met een nieuwe, eigentijdse revue. Met een gezonde dosis zelfspot brengt een nieuwe groep steengoede actrices en cabaretières komische sketches en herkenbare liedjes. En die draaien allemaal om damesdingen. Van relaties en carrière tot lichamelijk verval; hilarische, pijnlijke en ontroerende dingen die het leven van een vrouw verrijken en soms ook verarmen. Powervrouwen: voor een onvergetelijke avond uit met vriendinnen!

Toneel – Aanvang: 20.15 uur

 

ZO 17 MEI: Mixtream Popquiz - The Reunion edition

Test samen met je vrienden je kennis over 60 jaar popgeschiedenis in de Mixtream Popquiz: de gezellige opwamer voor het Mixtream Festival op zondag 30 augustus! De Mixtream Popquiz bestaat uit diverse rondes met audio- en videografmenten en zal muzikaal worden ondersteund door een lokale band. Het is niet alleen een quiz voor popkenners maar vooral een gezellige middag voor muziekliefhebbers. Dit jaar is het overigens niet zomaar een popquiz. Mixtream bestaat dit jaar 15 jaar, dus we houden een speciale "Reunion edition". Voor alle oud-organisatoren, oud-vrijwilligers en oud-bezoekers van Mixtream. Komt allen! Meedoen is gratis en je mag deelnemen met een team van minimaal 2 en maximaal 5 personen.

Podium van de stad – Aanvang: 14.00 uur

 

WO 20 MEI: Javier Guzman - Absurd verlicht

Zes adembenemende avondvullende programma`s achterlatend, is dit zijn zinderende zevende. De cirkel is rond, het verleden geweest. Is de jacht op `t nieuwe, verfrissende al beslecht? Is alles al van alle kanten belicht? Welnee, dat zou absurd zijn!

Cabaret – Aanvang: 20.15 uur

 

DO 21 MEI: Servaes Nelissen - Mijn vader was poppenspeler

In het depot van het Theaterinstituut staat een grote kast met ruim honderd poppen van poppenspeler Jan Nelissen. Als zijn zoon Servaes daar gaat kijken ziet hij tot zijn grote schrik dat er van de poppen niet veel meer over is. Hij besluit een voorstelling te maken waarin zijn vader 25 jaar na zijn dood nog een keer tot leven komt. Opeens staat hij daar weer. In mijn kleedkamer, vlak voor aanvang. Hij heeft gehoord dat ik een voorstelling over hem heb gemaakt en hij wil weten of hij er goed vanaf komt. Ik zeg dat ik hier en daar wel wat heb gedramatiseerd. Zijn eenzame geploeter zonder subsidie, zijn drinkgewoontes, de strijd met zijn kinderen, zijn ziekte en het verhaal van zijn poppen natuurlijk. “Wat is daar dan mee gebeurd”, vraagt mijn vader. “Kom maar kijken”, zeg ik. Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. Afgelopen seizoen was hij te zien met de doublebill Dollywood/ de Broekophouder, een reprise van twee zeer succesvolle voorstellingen. In 2011 won Servaes de Gouden Krekel voor zijn rol in de familievoorstelling Lang zal die Wezen van Toneelschap Beumer en Drost.

Toneel – Aanvang: 20.15 uur

VR 22 MEI: Cabarestafette - Met Tim Fransen, Marjolijn van Kooten en René van Meurs

Wil je verrast worden door jonge cabarettalenten en misschien wel dé grote nieuwe cabaretsensatie ontdekken? Kom dan naar de Cabarestafette! Vaak kom je winnaars van verschillende cabaretfestivals tegen. Cabarestafette geeft hen de kans om voor een groot publiek te spelen, podiumervaring op te doen en hun spel te verfijnen. Grote namen als Jochem Myer, Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Hans Teeuwen, Theo Maassen en Lennette van Dongen maakten in het verleden ook deel uit van deze estafette voor cabaretiers. Deze avond zullen Tim Fransen, Marjolijn van Kooten en René van Meurs de Cabarestafette bij Cool invullen.

Cabaret – Aanvang: 20.15 uur

 

ZA 23 MEI: Van De Kaas & De Kift

Van De Kaas en De Kift is een bijzonder theaterspektakel over een markante periode uit de geschiedenis van Heerhugowaard; de Natte Handelsoorlog. Maar weinig Heerhugowaarders weten van deze oorlog tussen Alkmaar en Hoorn om de handel in Kaas. De toen nog niet ingepolderde Heerhugowaard, het meer dat tussen beide steden lag, was het epicentrum van het conflict. Met name bij Rustenburg kruiste men vier eeuwen lang de degens.

 

Het verhaal Van De Kaas en De Kift

In Van De Kaas en De Kift krijgt een Heerhugowaardse postbode uit 2015 de opdracht om een brief van Julia voor Romeo uit het jaar 1621 te bezorgen. In de brief verklaart Julia de liefde aan Romeo, maar zij kwam uit Hoorn en hij uit Alkmaar. En die steden vochten in 1621 al tijdenlang om wie de baas was over kaas. Wie had de beste kaasmarkt? Wie mocht de meeste kaas verkopen? Wie was de baas was over de (water)wegen waarover de kaas vervoerd werd? Overal werd om gevochten. Zowel Alkmaar als Hoorn ondernamen van alles om de ander het leven zuur te maken. Als je uit Alkmaar kwam was je voor Alkmaar en kwam je uit Hoorn dan was je voor Hoorn. En verliefd worden op iemand uit die andere stad? Dat was de vijand, dat was er niet bij! De postbode reist terug in de tijd naar 1621 om alsnog te zorgen dat de brief bezorgd wordt. Zouden Romeo en Julia elkaar alsnog de liefde kunnen verklaren? Eenmaal terug in de tijd duikt er nog een document op. En dat zet alles zodanig op zijn kop dat zelfs de burgemeester van Heerhugowaard zich er in 2015 mee bemoeit!

Podium van de stad – Aanvang: 16.00 uur

 

ZO 24 MEI: De Pieter Raat Stichting - Senioren Rockschool Heerhugowaard on tour

Rock-'n-roll is nog springlevend, net als de 60-plussers van vandaag de dag. Voor hen is er de Senioren Rockschool! Omdat het leuk is om na jaren weer muziek te maken, of om die langgekoesterde droom nu eindelijk te realiseren: zingen of spelen in een rockband. Na 12 weken keihard oefenen brengt deze groep enthousiaste senioren, onder leiding van Jeroen Booy (o.a. drummer van The Scene), een pop-rock repertoire van toen én nu. Een muzikaal feest dat u absoluut niet mag missen! Met nummers van o.a. Blondie, Elvis, ABBA en Brainbox. De première van de Senioren Rockschool Heerhugowaard on tour, vindt zondag 24 mei plaats in Cool kunst en cultuur, Heerhugowaard.

Podium van de stad – Aanvang: 14.00 uur

 

Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.