HEERHUGOWAARD - Op 20 oktober werd de volgende fase in de samenwerking tussen AIG Care & Living, Stichting Woonwaard Kennemerland en Van Wijnen bekrachtigd. Van Wijnen Heerhugowaard gaat 39 sociale en midden huurappartementen bouwen op het voormalig Hugo-Oord terrein te Heerhugowaard.


Sjoerd Pronk, directeur bij Van Wijnen is blij met de opdracht: “Zo’n 8 maanden geleden zijn we gestart met de bouw van 44 zorgappartementen op het terrein. Heel mooi om te ervaren dat we nu ook het vertrouwen krijgen voor de nieuwbouw van deze appartementen”.

In het plangebied, dat ondertussen is herbestemd als het Rembrandt Erf, worden vier gebouwen gerealiseerd. Twee woongebouwen voor Stichting Woonwaard bestaande uit 34 + 39 appartementen en voor De Pieter Raatstichting 44 zorgappartementen verdeeld over 2 zorgvilla’s.

Uitstekende samenwerking

Bart van Venrooij, directeur AIG, vertelt: “Inmiddels twee en een half jaar geleden zijn wij als ontwikkelaar van zorg- en seniorenwoningen begonnen met de herontwikkeling van Hugo-Oord. Wij kunnen terugkijken op een uitstekende samenwerking met de gemeente Dijk en Waard, De Pieter Raat Stichting, Woonwaard en tevens bouwbedrijf van Wijnen. In deze tijd best bijzonder dat ook met de realisatie van het laatste onderdeel van deze locatie met dank aan meedenken van alle genoemde partijen binnenkort wordt begonnen.”

Goede mix van woningen

Nicole van Wijk, bestuurder bij Woonwaard, licht toe: “De woningnood is nog steeds hoog en raakt alle groepen woningzoekenden. We zijn dan ook blij dat we naast de 34 sociale huurappartementen die we hier al bouwen nog eens 29 sociale én 10 midden huurappartementen aan deze mooie groene woonomgeving toe kunnen voegen.”

De driekamerappartementen, variërend van circa 72 tot ruim 90 m2, krijgen een eigen parkeerplaats in een geheel verdiepte parkeergarage

Verbinding met de buurt

Veel groen en ontmoetingsmogelijkheden staan voorop in de nieuwe wijk. Daarom heeft de tuin van de te bouwen appartementen straks een directe verbinding met de tuin van de zorgvilla's. Het plangebied is autovrij en toegankelijk via voet- en fietspaden voor de gehele wijk. Zo ontstaat een levendige woonomgeving.

Naar verwachting worden de bouwwerkzaamheden van de 39 appartementen in januari 2024 gestart, partijen zijn thans in afwachting van het nieuwe bestemmingsplan dat binnenkort door de gemeenteraad goedgekeurd zal worden.