HEERHUGOWAARD - In de bibliotheek in Heerhugowaard is groep senioren actief onder de naam Met Elkaar, Voor Elkaar. Vanuit deze senioren community ontstond een nieuw idee om makkelijker contact te leggen met andere mensen als je in het restaurant zit van de HEMA. Deze senioren groep heeft samen met Bibliotheek Kennemerwaard een kaart ontworpen die je op je tafel kunt zetten als je behoefte hebt aan gezelschap.


Bij de Hema zitten regelmatig mensen alleen aan een tafeltje die misschien best gezelschap zouden willen. Maar die het misschien te moeilijk vinden om zomaar aan iemand te vragen of ze bij hen komen zitten om een praatje te maken. Met de kaart Alleen is maar alleen kun je aangeven dat je open staat voor gezelschap en een gesprek.

Titia de Vries van de seniorengroep Met Elkaar, Voor Elkaar heeft contact opgenomen met de bedrijfsleiding van de HEMA in Heerhugowaard, die meteen enthousiast reageerde op het idee. De kaart is inmiddels door de bibliotheek en de HEMA ontwikkeld.

Daarom kun je vanaf maandag 8 juli bij de kassa van het restaurant van de Hema een kaart meenemen om op tafel te zetten. Met deze kaart geef je aan dat je er voor open staat om andere mensen te ontmoeten en een praatje te maken.