HEERHUGOWAARD - Voor slechtziende en blinde mensen is het tegenwoordig makkelijker dan vroeger om te blijven lezen. Uit onderzoek blijkt echter dat veel (oudere) mensen met beperkt zicht veel problemen ervaren bij het lezen. En het er dan vaak maar bij laten. Visio Heerhugowaard en de Oogvereniging Noord-Holland houden daarom op vrijdag 28 februari van 11.30 tot 12.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst over lezen met een visuele beperking. Kom vrijblijvend langs. Een lidmaatschap van de Oogvereniging of cliënt zijn bij Visio is niet nodig.

Aangepast lezen, kom vrijblijvend langs
Marcel van Baar, voorlichter van de Oogvereniging Noord-Holland en professionals van Visio gaan deze dag onder meer in op aangepast lezen met verschillende hulpmiddelen. Denk aan loepen, loepbrillen en beeldschermloepen. Ook komen allerlei alternatieve leesvormen aan bod: van grootletter-, gesproken en brailleboeken tot uw eigen virtuele leesmap/boekenplank en streaming.

Aansluitend: oogcafé
Praat aansluitend op de themabijeenkomst in Heerhugowaard na in het Oogcafé dat om 13.15 uur de deuren opent in Heerhugowaard. Dan is ook Margriet Nooteboom van Stichting Senia is die dag te gast. Zij vertelt dan meer over lezen en hoe je een leesclub kunt beginnen. Senia is dé landelijke organisatie van leesclubs en muziekluisterclubs.

Onderwerp: Alles over lezen met een visuele beperking
Datum en tijd: Vrijdag 28 februari, van 11.30 uur tot 12.30 uur, met mogelijkheid tot napraten tot 13.00 uur. Aansluitend oogcafé vanaf 13.15 uur.
Locatie: Gildestraat 3, 1704 AG, Heerhugowaard.
Kosten: Toegang is gratis en geheel vrijblijvend. Koffie en thee staan voor u klaar.

Contact
Neem voor meer informatie over Visio Heerhugowaard contact op via 088 585 90 00 of heerhugowaard@visio.org. Neem vooral ook contact op als u verhinderd bent de 28ste of als u meer wilt weten.