HEERHUGOWAARD - Op zondag 30 juni van 12.00 tot 17.00 uur is de eerste editie van de amusetour in Heerhugowaard. Al succesvol in vele andere plaatsen in Nederland. Tijdens de amusetour gaat u langs 7 verschillende restaurants, waar u bij iedere locatie een heerlijke amuse en een bijpassend wijntje ontvangt.

Heerhugowaard
Verscholen in de stad en op het platteland vind je bijzondere monumenten, woonhuizen en publieke gebouwen. Heerhugowaard heeft zoveel onvermoede, mooie kanten! Heerhugowaard bestaat uit de gelijknamige droogmakerij en het oude West-Friese land van Veenhuizen. Verscholen in de stad en op het platteland vind je bijzondere monumenten als stolpen, woonhuizen en publieke gebouwen, zoals het Oude Gemaal of het Praalgraf van Brederode. Ervaar de veelzijdigheid door een bezoek te brengen aan het levendige Stadshart, de (architectuur van de) Stad van de Zon of andere trekpleisters. Heerhugowaard heeft zoveel onvermoede, mooie kanten!

Ondernemers en organisaties actief in het Stadshart van Heerhugowaard, waaronder Middenwaard en het Coolplein, hebben samen met de gemeente besloten om gezamenlijk, onder één merk naar buiten te treden onder de noemer ‘Zeg maar Hugo'.

Het Stadshart van Heerhugowaard heeft zich in de laatste 15 jaar enorm ontwikkeld. Het centrum van Heerhugowaard biedt nu een heel compleet aanbod. Gevarieerde retail en horeca in Middenwaard, maar ook goede buitenhoreca, een mooi theater, een bioscoop, bowling en casino. Ook zijn er in die tijd honderden woningen en 2.000 parkeerplekken gerealiseerd en is het stadspark gerenoveerd.

De Amusetour op zondag 30 juni speelt zich in zijn geheel af in het bruisende stadshart van Heerhugowaard. De Amusetour sluit ook aan op een initiatief van de Gemeente Heerhugowaard en Langedijk: De Broekervaart. Een gratis overtocht van de haven van Broek op Langedijk naar de Westdijk in Heerhugowaard. Vanaf dit punt is het ruim 15 minuten lopen naar het stadshart. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van het hop-on hop-off busje die die dag in Heerhugowaard rond rijdt.

Kaarten kosten € 51,50 p.p