HEERHUGOWAARD - Tijdens de Heerhugowaardse Kunstmarkt, die gehouden wordt op zondag 8 september bij de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard nodigen 35 kunstenaars u uit voor een bezoek of aankoop. En ook Glaskunstenaar Anne Hoogland uit Heerhugowaard is aanwezig met zijn bijzondere glasfusion sieraden en glaskunst objecten.


Zijn ruim 35 jarige ervaring als vakfotograaf past hij nu toe in het maken van unieke glas objecten met speciale kleuren en composities door het snijden van speciaal fusionglas en het composeren van vlakken en verbindingen in stukjes en lagen, aangevuld met bijzonder glas voor een regenboogeffect of speciaal glas waar meerdere high-tech coatingen op zitten voor een kleurrijke reflectie in b.v. goud of zilver. Daarna versmelten de lagen fusionglas zich in de glas-oven tot een geheel nieuwe kleurrijke glasfusie creatie van één laag.

De unieke glaskunst varieert van sieraden, schalen tot staande- en wandobjecten. Door te spelen met verschillende lichtinvallen hebben de objecten een heel eigen dynamiek waardoor de kleuren tot 'leven' komen en er bijzondere 2D en 3D glasobjecten ontstaan. Alle werken zijn one of a kind. Geef jezelf een van zijn objecten, plaats het dichtbij een natuurlijke lichtbron en het zal iedere dag weer op zeer veel verschillende manieren tot leven komen. Ook voor Workshops die hij in zijn atelier in Alkmaar geeft: Maak je eigen glaskunstwerk, kun je bij Anne terecht. Alle gegevens over de workshop en de vanaf prijzen van € 98,00 staan op zijn site www.ah-art.nl.