HEERHUGOWAARD - Muziek kent geen grenzen en verbindt waar je wieg ook heeft gestaan: vijfhonderd bezoekers en bijna honderd muzikanten genoten van het familieconcert Mundo Sonora in Cool kunst en cultuur. Orchestre Partout, fanfare Hou en Trouw en Accordeonorkest Dijk en Waard speelden afgelopen zondagmiddag voor Giro 555. De opbrengt (3500 euro) is aangevuld met donaties uit het publiek. Niet alleen de orkestleden, maar ook veel gasten in de zaal hebben familie en vrienden wonen in het door de aardbeving getroffen gebied.

,,Muziek is de universele taal die iedereen spreekt. Ook liefde kent geen grenzen”, aldus Titia Bouwmeester van Orchestre Partout. ,,Theater is de plek om samen te komen, de liefde en muziek te vieren en samen de wereld te laten zien dat het anders kan in deze onrustige oorlogstijd en dat je je belangeloos kunt inzetten voor je naasten.”

Tijdens Mundo Sonora voor Giro 555 stonden liefdesliedjes op het programma uit Iran, Yemen en Syrië. Er werd gezongen in het Arabisch, het Farsi en in het Oeigoers. De muzikanten van Orchestre Partout komen uit allerlei windstreken en speelden voor deze gelegenheid samen met fanfare Hou en Trouw en het Accordeonorkest van Cool. Niet alleen op het toneel was het een muzikale smeltkroes aan culturen en muziekstijlen, maar ook in de Rodi Media zaal en Café Cool. Cool kunst en cultuur was die middag een kleurrijke ontmoetingsplek waar lokale muzikanten en de muzikanten van Orchestre Partout én waar Cool’s theaterpubliek en gasten uit azc Heerhugowaard en Den Helder een grote muzikale familie vormden. Het begin van een hartverwarmende traditie.