HEERHUGOWAARD - Aan de Van Foreeststraat in Heerhugowaard is het nieuwe appartementencomplex De Foresto opgeleverd. Een jaar na het feestelijke startsein voor de bouw zijn vrijdag 27 september de eerste sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners van de 49 huurappartementen.

De Foresto in de Heemradenwijk bestaat uit twee woongebouwen van respectievelijk 22 en 27 huurappartementen van rond de 90 m2. Er is één grotere woning van 120 m2. Een van de eerste huurders die de sleutel overhandigd kregen, zijn Jasper Keuken en Lisette Brederveld. Ze zijn erg blij met hun nieuwe appartement en beginnen direct met schilderen, zodat ze zo snel mogelijk kunnen verhuizen. ,,Deze woning heeft alles wat we ons kunnen wensen.''

De verhuur van de woningen verliep soepel vertellen Pieter Jan Bot en Ellen Hoffman van Handel- en Exploitatiemaatschappij CAS BV, de opdrachtgever van het project. ,,De belangstelling voor deze woningen was groot. Alle appartementen zijn verhuurd en er is zelfs nog een wachtlijst. Er is duidelijk veel vraag naar ruime, moderne huurwoningen in Heerhugowaard.'' Alle appartementen bestaan uit een woonkamer met open keuken en vloerverwarming, twee slaapkamers, een bergruimte en een balkon of tuin. Op de begane grond is er voor elke woning een afsluitbare berging. Ook hoort bij elk appartement een eigen parkeerplaats. Het project is gebouwd door Bot Bouw uit Heerhugowaard.