Het is altijd vervelend en komt nooit goed uit. Een ster of barst is zo opgelopen ook nu er minder voertuigen op de weg rijden. De kans hierop is nog steeds aanwezig. Heeft u een ster of barst dan bent u bij Autotaalglas aan het juiste adres.


Heeft u een ster of barst opgelopen dan repareren de ruit als het nog kan en vervangen als het echt moet.

Wilt u bij ons een afspraak maken dan hoeft u bij ons niet te wachten maar u kunt gebruik maken van onze gratis leen-MINI of leen fiets. Heeft u liever dat wij bij u langs komen dan kan dat in de meeste gevallen ook. Informeer dan wel even naar de opties als u een afspraak maakt. Wilt u toch liever even wachten dan kan dat maar dan doen we dat wel volgens de regels van het RIVM.

Voorraad
Onze voorraad is groot. Is uw auto oud, nieuw, groot of klein? We hebben bijna alle ruiten op voorraad en we kunnen in de meeste gevallen de volgende dag al een afspraak met u inplannen voor het vervangen Heeft u een ster in de ruit dan kunt u meestal de zelfde dag nog langs rijden of u maakt makkelijk online een afspraak op Autotaalglas Alkmaar Afspraak.

Camera`s
Je hoort en merkt er steeds meer over tegenwoordig. Auto`s die uitgerust zijn met camera`s. Sommige camera`s zitten achter de voorruit bij de binnenspiegel bevestigd en kijken naar de weg voor u. De camera`s hebben verschillende functies en helpen u om veiliger door het verkeer te rijden. Eén van de functies van de camera achter de voorruit is kijken naar de wegbelijning. Gaat u met het voertuig te ver naar links of rechts dan geeft het voertuig een signaal of hij kan zelfs corrigeren. Dit heet “Lane departer Warning” of “Keep Lane Assist”.

De camera zit achter de voorruit bij de achterruitkijk spiegel gemonteerd en dient in de meeste gevallen van de ruit losgekoppeld te worden bij een vervanging van de ruit. Na een ruitvervanging is het noodzakelijk dat deze systemen weer werken zoals de fabrikant dat voorschrijft. U wilt natuurlijk dat dit vakkundig gebeurt en dat de camera weer werkt zoals voor de vervanging. Dat verzorgen wij voor bijna alle voertuigen.

U krijgt van ons ook een rapport waarop staat dat de camera weer juist is ingesteld. Heeft u hier vragen over kom gerust langs of bel. We staan u graag te woord.

Ruitreparatie
Laat een sterretje geen barst worden. Rijd u door met een ster, dan loopt u het risico dat deze ieder moment verder kan scheuren tot een barst. Dit kan gebeuren door temperatuurverschillen: wanneer het vriest of wanneer je de autoverwarming aanzet. Of andersom, wanneer het buiten juist erg warm is en je gebruik maakt van de airco.

Bijna alle sterretjes kleiner dan een 2 euromunt (ongeveer drie centimeter) repareren we snel en vakkundig. Is de schade groter? Dan vervangen we de autoruit. Sterren zijn er in verschillende vormen en maten. Ooit gehoord van een ‘koeienoog’, ‘bijenvleugel’ of ‘halve maan’? We repareren alle soorten sterren zodat u weer goed zicht hebt.

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen meer informatie lees je op www.autotaalglas.nl/alkmaar of stuur een e-mail naar alk@autotaalglas.nl.

Telefonisch zijn wij 24 uur per dag te bereiken op 072 547 04 61 of via 0800 0828.

Autotaalglas Alkmaar, Zeglis 168.