DIJK EN WAARD - Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden zaterdag 21 januari ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten in Nederland de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het hele land, is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar. In Noord-Holland is van de 4 geslaagde projecten Beachwaterpolo Open Water gekroond tot provinciale winnaar.


Alle aanwezige deelnemers ontvingen het predicaat 'Kern met Pit' en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra. In Noord-Holland ging de winst naar Beachwaterpolo Open Water in Dijk en Waard.

De fusie van Langedijk en Heerhugowaard tot Dijk en Waard vonden de initiatiefnemers een prachtige gelegenheid om de inwoners te verbinden door gebruik te maken van het water dat in de gemeenten volop aanwezig is. Het idee is om een jaarlijks event te organiseren en de bewoners te laten sporten in het open water. Beachwaterpolo is een spelvorm die voor iedereen jong en oud toegankelijk is. Leuk en gezond! Daarnaast zoekt iedereen in de warme zomer verkoeling en ontspanning in het open water. Een echte winwin situatie dus.

Een prachtig initiatief met alle ingrediënten van een echte Kern met Pit!

Strijden voor de Gouden Pit
Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden later dit jaar tijdens tegen elkaar in de landelijke finale voor de titel Beste bewonersinitiatief van Nederland. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro. Meer informatie over de landelijke finale volgt in het voorjaar.

Een boost voor buurtprojecten
Sinds de start van Kern met Pit, dit jaar 45 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt!

Beachwaterpolo Open Water is een gezamenlijk project van Zwem- en waterpolovereniging De Reuring en Aquawaard.