HEERHUGOWAARD - Ben jij er 1 januari 2020 weer bij? Duik samen met je vrienden fris het nieuwe jaar in. Heerhugowaard Sport NV organiseert ook dit jaar weer een nieuwjaarsduik aan het Strand van Luna.


Als je er zelf niet al eens aan meegedaan hebt, heb je er toch vast wel van gehoord; de Nieuwjaarsduik. Het begon in 1960 als een soort grap met slechts acht man. Sindsdien duiken er elk jaar rond tienduizenden durfals op 1 januari het ijskoude water in.

Het bakje warme gratis erwtensoep naderhand zorgt – ondanks alle kou – toch voor een warme start van het nieuwe jaar. Ook dit jaar gebeurt het weer aan het strand van Luna in Heerhugowaard. Voor het eerst wordt dit prachtige sportieve evenement georganiseerd door Heerhugowaard Sport N.V.

Aan alles is gedacht zo ook aan tenten voor het omkleden. Woensdag 1 januari is de aanvang om 12.30 uur en om 12.45 uur starten we met een gezamenlijke warming-up waarna wethouder Annette Valent om 13.00 het “verlossende” startschot zal geven. Deelnemers ontvangen behalve een gratis Unox muts ook na afloop een gratis toegangskaartje voor zwembad Waardergolf.