HEERHUGOWAARD - Opnieuw werden de bewoners van woonzorgcentrum De Raatstede in Heerhugowaard verrast. Na eerdere optredens rondom De Raatstede mochten bewoners en medewerkers nu gaan genieten van een aantal heerlijke vlaaien welke persoonlijk werden gebracht door Esmar van Langen van Girls Run The World en Jean van der Heijden van Multivlaai Heerhugowaard.


De Heerhugowaardse Esmar van Langen is de initiatiefneemster van de actie. Samen met een aantal fervente hardloopsters heeft zij een aantal jaren geleden "Girls Run The World" opgestart. Op de website lees je d.m.v. blogs alles over hardlopen op de meest bijzondere plekken in de wereld. Nu het hardlopen en vooral ook het reizen door de coronacrisis is stil gevallen meenden de vrouwen iets te moeten ondernemen.

Esmar over het gezamenlijke initiatief: 'Met de blog hebben we een "virtual run" georganiseerd onder de naam RegioRun. Het doel is dat men de eigen regio online promoot door een post van een rondje wandelen, rennen of fietsen te delen. Het enthousiasme was groot en de deelnemers die hiervoor een bedrag hebben betaald krijgen dan ook een heuse medaille, want iedere hardloper is dol op het krijgen van medailles voor hun prestatie. Na alle kosten blijft er een klein bedrag over welke wij gedrieën wilden besteden aan een goed doel in onze eigen regio en daarbij tevens een lokale ondernemer ondersteunen.'

Esmar kwam bij haar zoektocht uit bij Multivlaai in Middenwaard en eigenaar Jean van der Heijden raakte direct enthousiast. 'Dit soort initiatieven voor kwetsbare mensen valt alleen maar te prijzen in deze moeilijke tijd dus hier werken wij graag aan mee', aldus de ondernemer. Als goede doel werd gekozen voor De Raatstede waar de bewoners al enige tijd geen bezoek mogen ontvangen en sinds de Pasen zelfs in quarantaine zitten in hun appartement.

Gabriele Kasten, bestuurder van De Pieter Raat Stichting, kwam de lekkernijen vrijdagmorgen hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen en toonde zich enorm dankbaar. 'Dit soort initiatieven doet zoveel met onze bewoners in deze tijd. Dat je met een punt vlaai al een glimlach tevoorschijn kan toveren is zo ontzettend veel waard en onze dank is dan ook zeer groot.'

De twee andere dames van Girls Run The World deden een dergelijke actie binnen hun eigen regio. Bekijk hier de actie van Femke in Noordwijkerhout.