HEERHUGOWAARD - De bewoners van woonzorgcentrum Hugo-Waard, onderdeel van De Pieter Raat Stichting, zijn zondagmiddag behoorlijk verrast. Zoals bekend zijn alle zorginstellingen sinds afgelopen week afgesloten in verband met de corona-maatregelen.


Voor vele bewoners van het woonzorgcentrum heeft dit grote gevolgen. Het feit dat men geen direct fysiek contact kan hebben met de familie heeft een behoorlijke impact.

Bij Hugo-Waard werd er zondagmiddag in ieder geval weer een grote glimlach en blijheid op de gezichten getoverd. Familie, zangers en andere belangstellenden verzamelden zich op het grasveld bij Hugo-Waard, uiteraard de richtlijnen van het RIVM in acht nemend door gepaste afstand van elkaar te nemen, om de bewoners een hart onder de riem te steken.

De Amsterdamse zangers Martin Mondo en René Boon trotseerden een uur lang de kou om de bewoners te entertainen met gezellige meezingers en dat werd volop gewaardeerd.

'Het was hartverwarmend', aldus Petra Doldersum van De Pieter Raat Stichting. 'Er stond een koude oostenwind, maar de bewoners hebben zich warm geklapt en gedanst en genoten zichtbaar. Dit was met recht een vrolijke opsteker in moeilijke tijden.'


Een korte video van het optreden is te bekijken op onze Facebookpagina.