HEERHUGOWAARD - De woonzorglocatie Forum II van ViVa! Zorggroep, naast het station van Heerhugowaard, is vernieuwd. Er is nu een ‘beleefkeuken’ en de gemeenschappelijke ruimten zijn sfeervolle huiskamers geworden. Wethouder ouderenzorg Ester Leibbrand van Dijk en Waard opende de nieuwe afdeling officieel. “Deze vernieuwde ruimten zijn een meerwaarde voor jullie als bewoners. Goed dat jullie hier kunnen meekoken en eten. Want samen eten verbindt.”

Forum II is met 34 appartementen een kleinschalige woonzorglocatie. Alle bewoners hebben chronische lichamelijke beperkingen of klachten, waarvoor zij 24 uur per dag zorg nodig hebben. “We hebben de gezamenlijke leefomgeving die bestond uit 4 afzonderlijke ruimtes volgens de laatste inzichten ingericht. Het draagt bij aan het woonplezier”, vertelt teamleider Tania Admiraal.

Bij het koken zijn of erbij helpen

De beleefkeuken brengt het maken van eten dichtbij de bewoners, stelt de teamleider: “Het is niet alleen bedoeld om te koken, maar er is ook iets te ruiken, te zien, te proeven en te doen.” De beleefkeuken is zo ingericht dat bewoners betrokken kunnen zijn bij het maken van maaltijden en kook-activiteiten.

Sfeer in de huiskamers


Hoe bewoners de huiskamers ervaren, wordt door van alles bepaald. Tania: “Van gordijnen, vloerkleden tot meubilair: alle kleuren, vormen en materiaalsoorten hebben invloed. Dat geldt ook voor de hoeveelheid daglicht en verlichting, het geluid, geuren en temperatuur.” Bewoonster Dieneke zegt namens alle bewoners erg blij te zijn met het resultaat. “We worden hier goed verzorgd. En nu hebben we ook een mooiere huiskamer en keuken.”

Vernieuwing gebouw geeft meer werkplezier

Niet alleen voor de bewoners, ook voor de medewerkers werkt de verbouwing aanstekelijk. Tania: “Onze collega’s reageren enthousiast op hoe het er nu van binnen uitziet. Het maakt voor hen het werk ook leuker en geeft meer interactie met de bewoners.”

Samen genieten van een fijne plek om te wonen

De aanpassingen aan de woonzorglocatie zijn reden voor een feestje. Tania: “We gaan heerlijk genieten van de nieuwe voorzieningen. Een hapje en drankje en deze week gezellige activiteiten samen met onze bewoners maken het feestje compleet!”