ALKMAAR - Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle bibliotheken tijdelijk gesloten. Maar jeugdleden kunnen vanaf nu boeken bestellen en afhalen bij de bibliotheken in Alkmaar Centrum, Castricum, Bergen en Heerhugowaard Centrum. Deze AfhaalBieb is voorlopig alleen voor jeugdleden van 0 tot en met 14 jaar beschikbaar.

Hoe werkt het?

Via een bestelformulier op de website kan je aangegeven wat jouw niveau is of het niveau van jouw kind, de leeftijdscategorie en de genrevoorkeur. Er kan niet rechtstreeks uit de catalogus gereserveerd worden. Een bibliotheekmedewerker kiest 3 boeken uit die in het door jou aangegeven genre vallen en bij jouw wensen passen. Je aanvraag wordt verpakt in een papieren tas en je krijgt een telefoontje om een afspraak te maken voor het afhalen.

Richtlijnen RIVM
Voor jouw veiligheid en die van de bibliotheekmedewerkers hanteren we bij het afhalen de richtlijnen van het RIVM. In het kort komt het er op neer dat de boeken contactloos worden overhandigd en dat we je vragen zoveel mogelijk alleen naar de bibliotheek te komen. Het complete overzicht met spelregels vind je op onze website.

AfhaalBieb Jeugd
Het bestelformulier voor de AfhaalBieb en alle spelregels vind je op www.bibliotheekkennemerwaard.nl onder het kopje AfhaalBieb Jeugd.Wil je graag gebruik maken van deze service maar ben je nog geen lid?Geen probleem. Je kunt nu online geheel gratis lid worden van de bibliotheek (gratis lidmaatschap geldt voor jeugd van 0 tot 18 jaar).