ALKMAAR - In verband met de aangescherpte coronamaatregelen wijzigen vanaf maandag 29 november de openingstijden van alle vestigingen. Als essentiële dienstverlener mogen wij ook in de avond langer open blijven. Zo zijn sommige vestigingen één avond per week geopend. Kijk voor je bezoek op www.bknw.nl/ openingstijden voor een actueel overzicht. Voor de veiligheid van de bezoekers en medewerkers, vragen wij om de basisregels in acht te nemen. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je de bibliotheek veilig en prettig kunt bezoeken.

Activiteiten

We zijn blij dat we activiteiten overdag mogen blijven organiseren, een belangrijk deel van ons werk. Wel bekijken wij welke activiteiten er op een veilige manier door kunnen gaan. Kijk voor het actuele overzicht op www.bknw.nl/agenda. Aanmelden is (meestal) nodig. De nieuwe maatregelen hebben consequenties voor de avondactiviteiten die reeds geprogrammeerd zijn. De activiteiten in de avond kunnen niet doorgaan. Heb je een ticket voor een avondactiviteit gereserveerd? Dan ontvang je zo snel mogelijk een bericht van ons over je reservering.

Maatregelen
Een bezoek aan de bibliotheek is aan maatregelen gebonden. We hanteren voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers, de maatregelen zoals die geadviseerd zijn door het RIVM. Je kunt de huidige maatregelen bekijken op www.bknw.nl/corona. Voor een bezoek aan de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard is het tonen van een corona toegangsbewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs) niet nodig. Bibliotheken hebben een doorstroom- en verblijfsfunctie. Bezoekers hoeven daarom géén coronatoegangsbewijs te tonen.

Online verlengen
Via de www.bknw.nl kun je ook veel zaken zelf regelen, zoals het verlengen van de geleende materialen, de catalogus raadplegen en boeken reserveren. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met de klantenservice op 072 – 515 66 44.

Actuele ontwikkelingen
De situatie kan zich van week tot week ontwikkelen. We houden updates ten aanzien van coronamaatregelen in de gaten en passen onze dienstverlening daar op aan. Check ook zelf de website van Bibliotheek Kennemerwaard voor de laatste informatie en ter voorbereiding van je bezoek: www.bknw.nl/corona. We zien je graag weer in één van onze vestigingen.