HEERHUGOWAARD – De eerste dag van het nieuwe jaar staat traditiegetrouw ook in het teken van de Nieuwjaarsduiken. Ook in Heerhugowaard was dat weer het geval en net als voorgaande jaren gebeurde dit aan het Strand van Luna.


Het evenement, georganiseerd door Heerhugowaard Sport NV, trapte om 12.45 uur af met een stevige warming-up , en dat was nodig ook. Want zag het koude water er al niet aanlokkelijk uit, dan deed het weer daar zelf ook niet veel goeds aan. Met dichte mist en een temperatuur die het nulpunt maar net ontsteeg stond er enkele honderden mensen klaar om zichzelf uit te dagen. Velen in zwemkleding, anderen kolderiek gekleed, maar bijna allen met de welbekende oranje Unox-muts die bij het evenement hoort.

Om 13.00 uur gaf wethouder Annette Valent het verlossende startschot en renden de pakweg 350 bikkels het ijskoude water in, dat door de brandweer vakkundig was afgezet. Hoewel de meesten vooral rennend door het water gingen, sommigen deden zelfs 3 of 4 rondjes, waren er ook velen die er een echte “duik” van maakten en volledig kopje onder gingen. Waar sommigen zich afvroegen waar men “in godsnaam aan was begonnen” genoten andere met volle teugen. “Gewoon niet nadenken en gaan”, aldus een deelneemster. Alles geschiedde in ieder geval in een prima sfeer, en onder vrolijke omstandigheden.

Uiteindelijk kon men de tent die dit jaar door Heerhugowaard Sport was neergezet weer opzoeken voor een warme drank, en droge kleding om met een voldaan gevoel weer huiswaarts te keren om het eerste goede voornemen van 2020 af te vinken.

Bekijk de Facebookpagina van Heerhugowaards Dagblad voor een video en het fotoalbum.