HEERHUGOWAARD - Het belooft een hartverwarmende herfst te worden voor senioren in Heerhugowaard. Bij de verschillende locaties van De Pieter Raat Stichting staan weer allerlei leuke, veelal gratis activiteiten op het programma. ,,Van sportief tot creatief en muzikaal: elke maand verschijnt een uitdagend programma voor bewoners en voor senioren uit de wijk. En bijna elke dag is er wel iets leuks te doen’’, aldus welzijnswerker Bettina Reus.


Mannencafé: Meer voor mannen
Op woensdag 25 september staat er ‘meer voor mannen’ op het programma: ,,Om 14.00 uur starten we in grand café Arboretum aan het Tamarixplantsoen met het Mannencafé: waar hebben zij behoefte aan? Wat voor soort activiteiten vinden ze leuk en hoe kunnen we dat organiseren? Alle mannen die daarover ideeën hebben en met ons willen brainstormen, zijn van harte welkom! Koffie en thee zijn gratis.’’

Biljarten met het Parelteam
Sinds begin september organiseert het welzijnsteam van De Raatstede elke donderdag biljarten met het Parelteam bij het tegenovergelegen biljartcentrum. ,,Dit is speciaal voor senioren die vergeetachtig worden, voor mensen met een (hersen)aandoening en iedereen die gezellig wil meedoen. Op veler verzoek zijn we hiermee gestart. Elke donderdag biljarten we van 10.00 tot 12.00 uur bij het biljartcentrum, Parelhof 3. Een medewerker helpt als dat nodig is. Superleuk om te zien hoe enthousiast de biljarters zijn. En ja, er doet ook een dame mee’’, vertelt welzijnsmedewerker Reus. ,,We verzamelen om 9.45 uur bij De Raatstede, Dolomiet 2. Een ieder die wil meedoen, is van harte welkom.’’ Deelname kost €2,-, graag aanmelden via ab_rs@dprs.nl of telefonisch 072 – 576 72 00.

Dieren schilderen & Hugo-Scoop Edie
Naast biljarten is er donderdag 26 september nog veel meer te doen. ,,Zo gaan we tijdens het creatief café in De Raatstede om 14.30 uur dieren schilderen en organiseren we bij woonzorgcentrum Hugo-Waard aan het G. Douplantsoen 72 ‘Hugo-Scoop’. In ons restaurant bieden we een bioscoopbelevenis op groot scherm en wordt om 19.00 uur gratis ‘Edie’ vertoond. Zo’n film, die je bijblijft en waar je graag over napraat.’’ ,,Senioren en hun gezelschap kunnen gratis en gezellig aanschuiven voor Edie’’, vertelt Ingrid Donsu, die de film selecteerde. ,,De film gaat over de 83-jarige mantelzorger Edie, die na de dood van haar dominante man, besluit een jeugddroom te verwezenlijken: wandelen naar de berg Suilven en de beklimming van haar geliefde Schotse Hooglanden. Is dit te veel gevraagd of ben je echt nooit te oud om je kansen te pakken en dromen na te jagen? Een fraaie film en interessant gespreksonderwerp! Na afloop drinken we een kopje koffie of thee en is er gelegenheid om de film te bespreken. Mijn ervaring is dat na de film, mooie informele gesprekken ontstaan. Zingevende films programmeren, noemen we dat ook wel.’’ Een trailer van Edie is te zien op www.dprs.nl.