ALKMAAR/DEN HELDER - Als bezoeker een keer binnenkijken bij een ziekenhuis? Dat kan bij Noordwest tijdens de open dag op 8 juni. Locaties Den Helder, Alkmaar en de bouwplaats van het nieuwe ziekenhuis in Alkmaar zetten de deuren open voor geïnteresseerden. Voor iedereen, jong en oud, is er wat te zien én te doen!

Van OK tot vegetarische hapjes


Altijd al willen weten hoe een OK er van binnen uitziet en waar al die apparatuur voor is? In Alkmaar kun je de poliklinische OK bezoeken en in Den Helder bootsen we een OK na op het zorgplein, een interactieve markt in de centrale hal met kramen vol informatie. Natuurlijk kun je ook veel beleven: van bloedsuikertestjes en handmassages tot een proeverij in de keuken waarbij je zelf kunt ervaren hoe smaakvol onze vegetarische maaltijden zijn.

Bouwplaats


Mogelijk heb je het hoogste punt van de nieuwbouw in Alkmaar al zien verrijzen. Er wordt hard gebouwd aan de eerste fase van het nieuwe ziekenhuis. Ook de bouwplaats is toegankelijk tijdens de open dag. Iedereen die wil kan binnen in de nieuwbouw komen kijken.

Poppendokter


Mist je favoriete knuffel een oog of is je pop ziek? Er is een poppendokter aanwezig die alle knuffels beter kan maken, dus neem je knuffel of pop mee!

Duurzaamheid

Noordwest vindt zorg voor de patiënt en voor de toekomst belangrijk. Daarom wil Noordwest het duurzaamste ziekenhuis van Nederland worden. Loop een rondje langs de groene initiatieven en zie hoe we onze zorg duurzaam maken!

Praktische informatie


De open dag vindt plaats op 8 juni tussen 11:00 – 15:00 uur. Aanmelden is niet nodig. Er is beperkt parkeergelegenheid aanwezig, dus kom op de fiets of met het openbaar vervoer. De bus stopt voor de deur. Zie voor meer informatie en alle deelnemende afdelingen www.nwz.nl/opendag.