ALKMAAR - Het was in 1970 dat Jan Jong, die ooit in 1962 als visboer startte, met een eigen bloemenzaak begon. Het was de tijd van de opmars van de Wastora en de Grosmarkt, winkels die inmiddels allang ter ziele zijn gegaan. Wat toen nog Heilooërdijk heette en onderdeel was van Heiloo werd in 1972 ingelijfd door Alkmaar. De supermarkt aan de Wendelaarstraat kreeg diverse eigenaren, maar al die jaren is Bloembinderij Gebr. Jong overeind gebleven, waarbij de broers Jan en André in 1984 de zaak van hun overleden vader overnamen.


De bloemenpracht valt direct op als men de draaideur van de Albert Heijn XL in gaat en de zaak is dan ook een begrip. Inmiddels heeft men ook al vele jaren goedlopende winkels in Winkelcentrum De Mare te Alkmaar en bij de Albert Heijn aan de Roze Flamingo te Heerhugowaard. Bloembinderij Gebr. Jong is dan ook een echt familiebedrijf. Nadat Jan Jong in 2010 kwam te overlijden stond zoon Jan jr. -inmiddels de derde generatie klaar om het stokje over te nemen. Samen met zijn oom Andrè houdt hij de zaak draaiende waarbij ook Jan’s moeder Ingrid nog steeds een bindende factor is door middel van diverse hand- en spandiensten.

Loyaal
Dat het familiegevoel ook overslaat op de medewerkers blijkt uit het feit dat het personeel loyaal is. Diane, het gezicht van de zaak aan de Wendelaarstraat, was in september 2020 al dertig jaar in dienst nadat zij daarvoor ook al enige tijd stage liep voor het bedrijf. Ook Corinne, werkzaam in De Mare, gaat richting de dertig jaar en haar collega aldaar, Nathalie, is ook al langer dan twintig jaar werkzaam. Allen zijn wat dat betreft dan ook een onmisbare schakel in het familiebedrijf.

Feestdagen
Dat trouw en loyaal personeel essentieel is blijkt altijd maar weer in de decembermaand als iedereen tijdens de feestdagen een mooi kerst- of bloemstuk op tafel wil hebben. Alles op alles wordt er gezet om de winkels er mooi en gezellig uit te laten zien, maar boven alles de klant tevreden te stellen. Ook dit jaar zien de winkels er fantastisch uit en het loont de moeite om eens een kijkje te nemen op zoek naar uw wensen voor de feestdagen.

Niet alleen in de winkels, maar ook thuis of op locatie levert men al uw bloemwerk op maat. Of het nu om een gewoon boeketje voor thuis gaat, trouw en rouw arrangementen of het verzorgen van planten en bloemen in uw bedrijf. Het personeel van Bloembinderij Gebr. Jong staat altijd met een luisterend oor voor de wensen van de klant voor u klaar.

En vermijd u in deze coronatijd liever de drukke winkels, maar wilt u wel gezelligheid in huis? Denk dan eens na over het flexibele bloemenabonnement waarbij de klant zelf kan bepalen hoe vaak en wanneer de bloemen bezorgd worden.

Bloembinderij Gebr. Jong staat immer garant voor:
- Dagelijks verse bloemen en planten doordat men wekelijks minimaal twee keer naar de Bloemenveiling Aalsmeer gaat
- Altijd scherp geprijsd - Kantoorbeplanting (Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken)
- Gespecialiseerd in trouw- en rouwarrangementen
- Abonnementenbloemwerk. Zowel privé als zakelijk
- Wereldwijde bezorging in samenwerking met Euroflorist
- Drie bloemenwinkels in Alkmaar en Heerhugowaard en een online webshop

Bloembinderij Gebr. Jong
Wendelaarstraat 1E
1814 GR Alkmaar
072-5121186
www.jongbloemen.nl
info@jongbloemen.nl

Europaboulevard 338
1825 SV Alkmaar
072-5617515

Roze Flamingo 98
1704 WV Heerhugowaard
072-5710758


NB:
Dit artikel heeft ook in onze papieren versie "update" gestaan welke half december is verspreid in het HAL-gebied.

Inmiddels heeft Bloembinderij Gebroeders Jong ook te maken met de lockdown, maar gelukkig kan men in ieder geval in de drie bovenstaande winkels nog tot de kerst aan straatverkoop (buiten voor de winkel) doen. Kom dus gerust langs voor een mooi kerst- of bloemstuk of bestel online via www.jongbloemen.nl.