HEERHUGOWAARD - Het aantal ouderen in Heerhugowaard neemt toe. Als jouw oma, opa, vader of moeder boven de 80 jaar is weet jij wat hierbij komt kijken. MET Welzijn gaat met zelfstandig wonende Heerhugowaarders vanaf 80 jaar in gesprek om naar de mogelijkheden en uitdagingen in hun leven te kijken. MET zoekt hiervoor maatschappelijk betrokken vrijwilligers die deze gesprekken willen voeren. Fijn voor de ouderen én een kans voor jou om medebewoners te ondersteunen, je sociale- en gespreksvaardigheden te ontwikkelen en levensverhalen te horen. Kortom mooi werk voor en door Heerhugowaarders.

Het huisbezoek
In opdracht van de gemeente organiseert MET Welzijn huisbezoeken aan zelfstandig wonende Heerhugowaarders vanaf 80 jaar. Het huisbezoek bestaat uit een gesprek aan de hand van een uitnodigende vragenlijst, waarbij het accent ligt op de mogelijkheden en de toekomst van de bewoner. De MET vrijwilliger brengt de situatie op gebied van wonen, welzijn, zorg en sociaal netwerk in kaart, en kijkt naar wat nog nodig is. Signalen worden doorgegeven aan een professional. Daarnaast kijkt zij/hij naar de interesses, talenten en kwaliteiten van de bewoners en hoe zij die in kunnen zetten om hun leven op leeftijd te veraangenamen.

Vrijwilligers welkom
Voor het huisbezoekproject zijn we op zoek naar maatschappelijk betrokken vrijwilligers die de projectgroep willen versterken en zelfstandig als huisbezoeker op pad willen gaan. Affiniteit met zorg/welzijn is een pré. Vrijwilligers organiseren samen het project en komen 1 keer per maand bij elkaar voor overleg. Een vrijwilliger doet ongeveer 2 huisbezoeken per week en kan zelf het moment daarvoor met de te bezoeken bewoner afstemmen. De interviews gebeuren met behulp van een tablet dat MET in bruikleen geeft; enige ervaring hiermee is gewenst.Ben je op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk, werkervaring of een re-integratie plek? Dan is dit project wellicht iets voor je. Zelfstandig werken, flexibiliteit en plezier in het werk zijn kernwoorden.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Yvonne Heilig van MET; e-mail yvonne.heilig@methhw.nl, telefoon 06 39861664.