ALKMAAR - “Beleef in je auto een bijzondere expeditie door een leegstaande drukkerij (de oude drukkerij van het Noord-Hollands Dagblad in Alkmaar) en ga mee op een zintuiglijk avontuur. Een route die je onderweg laat grinniken, die ontroert, die jeukt en die verrast.”

Was de uitnodiging die wij kregen, met natuurlijk nog nooit een theater drive through te hebben beleefd gingen wij van het Alkmaarsdagblad gister enthousiast heen voor deze nieuwe belevenis.

Donderdag 4 juni was de eerste dag van 8 daagse coronaproof theatervoorstelling Brandstof. In de oude drukkerij van het Noord-Hollands Dagblad in Alkmaar is een drive through theater door Karavaan gemaakt. In je eigen auto rij je door je drukkerij heen. Een hele bijzondere ervaring en een fantastisch uitstapje voor in deze tijden.

Met zes verschillende auto’s in een tijdslot word je begeleid door de medewerkers van Karavaan door de oude drukkerij. Per auto krijg je een parkeervak aangewezen; 1 t/m 6. Het nummer wat jij krijg toegewezen is geldig voor elke voorstelling. Bij deze coronaproof theater ervaring moet er niet alleen na worden gedacht over hoe je het verhaal over brengt naar mensen achter de voorruit maar ook hoe zet je de auto’s neer zodat er ook weer makkelijk kan worden verder gereden. En natuurlijk was dit goed uitgedacht en nergens een probleem.

Vijf verschillende voorstellingen krijgt men te zien. Ervaren theater spelers vertellen je een verhaal. “Alsof je op volle snelheid over een autoweg rijdt en ineens op de rem trapt. Met gierende banden kom je tot stilstand. Sporen op het asfalt, littekens op je huid en iets later op je ziel?”

Dennis Tiecken, Nynke Heeg, Lusanne Arts, Marlies Bosmans, Lourens van den Akker zijn de spelers brandstof. Geregisseerd door Jos van Kan en gecomponeerd door Wiebe Gotink. Als het aan ons van het Alkmaarsdagblad ligt is dit zeker een aanrader. Bestel nog snel een kaartje voor een van de avonden via deze link.