Zelfstandigen uit (de omgeving van) Koggenland zijn bereid elkaar te helpen als ze niet meer kunnen werken.

Word je als ondernemer ziek, dan heb je tijdelijk geen inkomen. Je wilt dit risico graag goed afdekken. Hoe doe je dat? Samen met andere ondernemers. In een broodfonds ondersteun je elkaar op vrijwillige en gelijkwaardige basis.

Medeoprichter Broodfonds Koggenland Siets Bakker: “Het past goed bij Koggenland: een groep ondernemers die het gewoon zelf regelen. Gebaseerd op gezond verstand en redelijkheid.”

Het broodfonds is bedacht door en voor ondernemers, die weten wat zij nodig hebben. Ben je langer dan een jaar ondernemer? Dan is een broodfonds misschien iets voor jou.

Een broodfonds richt je op met 20 tot 50 andere ondernemers. Zelfstandigen met of zonder personeel, die net als jij een hoofdinkomen uit hun bedrijf halen. De voorwaarden zijn gelijk, voor iedereen in je broodfonds. Overzichtelijk en eerlijk.

Je zet eerst samen de afspraken op papier. Daarna kies je de schenking die bij jou past. Je spaart elke maand 33 tot 100 euro op je eigen broodfondsrekening. Dat geld blijft van jou. Wordt iemand in je broodfonds ziek, dan krijgt zij of hij kleine netto schenkingen van alle anderen. Een tijdelijk inkomen om van te leven, voor maximaal twee jaar.

Ieder broodfonds is zelfstandig. Het principe werkt sinds 2006, volgens het Nederlandse schenkrecht. Steeds meer mensen kiezen voor deze nieuwe arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Zij willen vertrouwen in elkaar, zonder anonimiteit, zonder kleine lettertjes.

Wil je meer informatie over Broodfonds Koggenland? Kom dan naar de informatie avond op maandagavond 21 november. Meld je aan via:sietsbakker@transitie-advies.nl of via facebook: Broodfonds Koggenland

Algemene informatie: www.broodfonds.nl