HEERHUGOWAARD - Wie op de Middenweg richting Heerhugowaard-Noord rijdt, ziet op bedrijventerrein De Zandhorst een hoog geraamte verrijzen. Hier wordt gebouwd aan de toekomst van Burg Groep, gevestigd aan de Marconistraat. Het bedrijf is al jaren een begrip in Heerhugowaard, maar ook ver buiten de gemeentegrenzen in Nederland en in Europa.

Maar wie en wat is Burg Groep nu eigenlijk?
Wat veel mensen zich niet realiseren is dat bijna ieder huishouden in Nederland wel een product van Burg Groep in zijn keukenkastje heeft staan. Zij produceren natuurazijn, limonadesiropen en reinigingsmiddelen in vele soorten een maten. Over het algemeen gebeurt dit onder het merk van de grotere Retail organisaties, ook wel het huismerk genoemd. Afgelopen jaar vierde Burg het 70-jarig bestaan en zoals ook aan de verbouwplannen aan het hoofdkantoor in Heerhugowaard te zien is, wordt er volop aan de toekomst gewerkt. Maar wat betekent dit allemaal voor het bedrijf en het personeel? We hebben een bezoek gebracht aan Burg Groep om hier achter te komen.

De verbouwing heeft heel wat voeten in de aarde en is behoorlijk ingrijpend, omdat de dagelijkse productie ook ‘gewoon’ door gaat. Burg streeft ernaar om op een vooruitstrevende en duurzame manier te werk te gaan. Dit geldt voor de productie zelf, maar ook hoe we met elkaar samenwerken. Plezier en flexibiliteit zijn belangrijke waarden voor de invulling van de werkzaamheden. Dit komt terug in de vele uitjes die door de actieve Personeelsvereniging worden georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is de jaarlijkse volleybalwedstrijd die onder het personeel wordt gehouden. Kantoorpersoneel, productiepersoneel, het management, iedereen zet zijn beste beentje voor en dat wordt afgesloten met een gezellige barbecue. We vinden het belangrijk om een goede werkgever te zijn. We zijn een prachtig familiebedrijf, met nuchtere Noord-Hollandse ondernemersgeest.

Over de jaren heen uitgegroeid tot een serieuze internationale speler met vestigingen verspreid door heel Europa met klanten in elke uithoek van de wereld. De eigen inbreng van werknemers wordt zeer gewaardeerd, waarbij de organisatie korte lijntjes kent en er veel vrijheid van handelen is. Niet voor niets zijn veel collega’s inmiddels al een groot aantal jaren aan ons verbonden, en daar zijn wij best trots op!

Net als veel andere bedrijven is Burg regelmatig op zoek naar nieuwe werknemers, bekijk voor het actuele aanbod de website van https://www.burggroep. com/vacatures/