HEERHUGOWAARD - Op 8 mei heeft burgemeester Blase van Heerhugowaard het certificaat van het Rijleskeurmerk uitgereikt aan Rijschool Van Voorst.Het keurmerk is belangrijk voor consumenten die binnenkort rijles gaan nemen en een keuze moeten maken tussen de vele rijscholen.

Burgemeester Blase was met name geïnteresseerd in dit aspect van het keurmerk.Zo kwam naar voren dat voor het keurmerk elke rijinstructeur in het bezit moet zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een verklaring die aantoont dat het gedrag van de rijinstructeur in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van zijn beroep.

Hiernaast kwam het onderzoek van BNR naar algemene voorwaarden van rijscholen aan de orde. Gecertificeerde rijscholen moeten in het bezit zijn van drie verzekeringen: een aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen met daarin opgenomen de zogenaamde lesclausule; een inzittendenverzekering en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Volgens het onderzoek van BNR hebben rijscholen dit op dit moment niet altijd goed geregeld.Ook werd gesproken over rijexamens waarbij examinatoren van CBR vrijwel direct moeten concluderen dat de leerling niet klaar is om rijexamen af te leggen. Een door het Rijleskeurmerk gecertificeerde rijschool is verplicht de leerling op alle lesonderdelen klaar te stomen voor het examen.

Tot slot sprak de burgemeester uit zich te kunnen voorstellen dat het Rijleskeurmerk een goed instrument is om de kwaliteit van rijscholen te borgen. Hij sprak de wens uit dat het keurmerk ook door de politiek zal worden gedragen.

Meer informatie over het Rijleskeurmerk kunt u vinden op www.rijleskeurmerk.nl