ALKMAAR - Voorlezen is ontzettend leuk en knus, het prikkelt de nieuwsgierigheid en verrijkt de fantasie van kinderen. Wat is het dan bijzonder om voorgelezen te worden door de burgemeester of wethouder! Op woensdagochtend 26 januari om 10.00 uur kunnen kinderen in de bibliotheek in Heerhugowaard luisteren naar de kersverse burgemeester Peter Rehwinkel. Op donderdag 27 januari, ook om 10.00 uur, leest burgemeester Anja Schouten voor in de bibliotheek in Alkmaar centrum. Vooraf aanmelden is nodig, dat kan op www.bknw.nl/agenda.


In het kader van De Nationale Voorleesdagen lezen de burgemeesters Rehwinkel en Schouten voor uit “Maar eerst ving ik een monster” van Tjibbe Veldkamp. Of uit een ander boek van de prentenboek top 10. Kun je niet bij het voorlezen van de burgemeesters zijn? Wethouder Elly Konijn leest op 4 februari om 10.00 uur voorafgaand aan het peuterdansen ook nog voor in de bibliotheek in De Mare.


De Nationale Voorleesdagen Woensdag 26 januari start de negentiende editie van De Nationale Voorleesdagen. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoten we in de bibliotheek het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.bknw.nl.