HEERHUGOWAARD - Na vele maanden van testen, vergaderen en vergunning aanvraag is het dan zo ver, op 5 april a.s. beginnen de zondagse uitzendingen van Radio Elvira. Het station is te ontvangen in de Edelstenen-, Rivieren- en Stationsbuurt, Molenwijk, 't Kruis en Hensbroek met gezellige programma's groetjes, verzoekjes, informatie met de nadruk op de eigen buurt(en).


Om radio Elvira te kunnen beluisteren heeft U een transistor- of buizenradio nodig met middengolf (AM), gezien de storing die zonnepanelen, slimme meters en computers veroorzaken is de ontvangst het meest optimaal indien U de radio bij het raam (of als de temperatuur het toelaat) in de achtertuin plaatst.

Op dit moment is het ontvangstgebied nog beperkt doordat de mast nog niet op voldoende hoogte staat, dit zal sterk verbeteren na toestemming gemeente en WBV om een mast van minimaal 10 meter te plaatsen. mocht dit niet lukken dan is er eventueel een 2e locatie maar die is pas beschikbaar na de coronacrisis.

De zondag programmering ziet er als volgt uit:

08:00 Maasbach Message

08:06 Goedemorgen buurtgenoten, non stop

10:00 Chris Shore, live vanuit Spanje met groetjes, verzoekjes en lekkere zondagochtendmuziek

12:00 Ines Duitstalige schlagers, hits en veel koffie

13:00 Zondag Brunch met Patrick Jacobs

14:00 Christian Brison hits uit de jaren 70, 80 en 90 plus informatie

16:00 Peter de Vlieghe een uurtje rock om even de corona stress er uit te jagen

17:00 Brig Jobs met Brigitte en Patrick Jacobs

19:00 Zeezender herinneringen

20:00 Dick Offringa Verzoek op de zondagavond

21:00 Annelies Siebers Muziekspecial

22:00 Non Stop

Verzoekjes, groetjes, testrapporten en buurtaangelegen aankondigingen kunt u sturen aan radioelvira@yandex.com, op dit adres kunt U ook suggesties geven.

Telefonisch is Radio Elvira elke zondag te bereiken op 06-86055009. Ook is Radio Elvira te vinden op internet, www.radioelvira.nl (geen digitale uitzending, uitsluitend op de AM)

Radio Elvira, elke zondag op 1485 KHZ, 202 meter middengolf en 6240 KHZ HamSphere4 (uitsluitend voor zendamateurs)