Chocoladeproducent Lagosse uit Heerhugowaard gaat een nieuw pand bouwen op bedrijventerrein De Vaandel. Directeur-eigenaar Van der Maale tekende op 28 november de overeenkomst met de gemeente. In januari 2018 moet het nieuwe pand gereed zijn.

Lagosse heeft op dit moment de hoofdvestiging in de Einsteinstraat op bedrijventerrein De Zandhorst in Heerhugowaard, met op een aantal andere locaties ook nog logistieke en transportactiviteiten. Concentratie van alle werkzaamheden op een locatie was bedrijfseconomisch slimmer. Van der Maale; 'Ik heb voor De Vaandel gekozen vanwege de gunstige ligging voor mijn werknemers ten opzichte van het openbaar vervoer.

De bus stopt daar bijna voor de deur. Ook de directe ligging aan de Westfrisiaweg is gunstig'. Ook de duurzaamheid van De Vaandel spreekt hem aan. 'Wij produceren al duurzame chocola, maar we verwachten dat we in de nabije toekomst ook certificaten nodig zullen hebben voor duurzame productiemethoden en huisvesting. We sluiten straks ook aan op het Slim Energienet Heerhugowaard. Met nieuwbouw op De Vaandel zit dat dus wel goed.'

Op de foto tekent Van der Maale in het bijzijn van projectwethouder Monique Stam de overeenkomst.