ALKMAAR - Studenten van de mbo-opleiding Voeding & Voorlichting van het Clusius College in Alkmaar kunnen vanaf komend studiejaar ook hun vakdiploma gewichtsconsulent behalen. De brancheorganisatie voor gewichtsconsulenten BGN heeft het Clusius College hiervoor een accreditatie afgegeven.

Een goede gewichtsconsulent heeft ruime vakkennis nodig om cliënten goed te helpen met het veranderen van hun eet- en leefgedrag. Na onderzoek concludeert de BGN dat het Clusius College met haar opleiding Voeding & Voorlichting studenten zo breed opleidt dat zij direct aansluitend examen kunnen doen voor erkend gewichtsconsulent.

Kwaliteitskeurmerk
Met dit diploma op zak kunnen studenten zich aansluiten bij de landelijke branchevereniging en zich onderscheiden van ‘huis-tuin-en-keuken’-consulenten. Het lidmaatschap geeft een kwaliteits-keurmerk en biedt vergoedingsmogelijkheden door de zorgverzekering. Belangrijk voor een toekomstige klantenkring.


Corona-kilo’s
Evelyn Schouten, docent voeding bij het Clusius College, vindt het een belangrijke aanvulling op de bestaande opleiding: “De opleiding Voeding & Voorlichting richt zich zoals de naam al doet vermoeden op voorlichting over gezonde en/of duurzame voeding. Door binnen deze opleiding nog dieper in te gaan op het coachen en begeleiden van cliënten naar een gezonde leefstijl en op het opzetten van een eigen bedrijf kwam de accreditatie binnen handbereik en kunnen onze studenten (na een extern examen) uitstromen als erkend gewichtsconsulent. Een beroep dat met de huidige corona-kilo’s extra in de aandacht staat.”

Het voedingscluster bij het Clusius mbo
De voedingsindustrie barst van de innovaties, is hightech en volop in beweging. Het Clusius College biedt daarom binnen het cluster Food drie opleidingen aan: Voeding & Kwaliteit, Voeding & Technologie en Voeding & Voorlichting. Elk met een eigen specialisme. Wil je meer weten over de opleidingen of je aanmelden voor komend studiejaar? Kijk dan op www.clusius.nl/mbo. Op woensdag 21 april kan je bovendien met docenten en studenten in gesprek tijdens een online informatiemarkt.