DEN BOSCH - In een driedaagse wedstrijd op de vakbeurs ‘Tuinidee 2018’ in ’s-Hertogenbosch streden Clusius-studenten Erik van Rosmalen en Maarten Post afgelopen dagen voor de nationale titel ‘Beste vakmannen 2018’ in de vakrichting Hovenier.

In het sterke deelnemersveld verrasten ze met hun zelf gelaste waterornament van cortenstaal. De prestatie was helaas niet genoeg voor de titel, Erik en Maarten eindigden op plek 4.

“We hebben zorgvuldig volgens plan gewerkt met veel aandacht voor de afwerking. We hebben het maximale resultaat behaald, maar dat bleek helaas niet genoeg” zegt Erik toch vol trots.

Ook vakdocent Arjan Koenis van de opleiding Tuin, Park en Landschap prijst de studenten. “Ze hebben met deze prestatie echt laten zien wat ze in hun mars hebben. Als ware professionals hebben ze zich voorbereid en geoefend op specifieke vaardigheden zoals het lassen van cortenstaal. Dat de titel hen is ontglipt is jammer, maar met de ervaring die ze hebben opgedaan zijn het voor ons gewoon winnaars.”

Skills vakwedstrijd

De vakwedstrijd tuinaanleg 2018 wordt jaarlijks georganiseerd door branchevereniging VHG en biedt een podium aan mbo-talenten om zich te etaleren en zichzelf te ontwikkelen als professional. Naast de vakwedstrijden voor hoveniers vinden van 15 t/m 17 maart ook voor 58 andere mbo-vakrichtingen finales plaats tijdens de Skills-finals in Overijssel.