ZEEWOLDE - Op 27 nov verwelkomt Stichting Droomdag 25 gezinnen vanuit heel Nederland op de rode loper bij Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Ook een gezin uit Heerhugowaard is hierbij aanwezig.

“Dankzij de aandacht, support en medewerking van zowel vrijwilligers als sponsoren wordt de indrukwekkende droomdag voor zoveel gezinnen georganiseerd. Uniek!” aldus directeur Anneke de Boer. Stichting Droomdag verzorgt droomdagen voor gezinnen waarvan een van de ouders een oncologische of levensbedreigende ziekte heeft en het jongste kind onder de 16 jaar is.

Boeven vangen
De dag begint met een hartelijke ontvangst van het gezin over de rode loper en daarna is het tijd voor een kop koffie met gebak. Vervolgens gaat het gezin naar de eerste activiteit, dat nog een verrassing is. En uiteraard volgen er op deze droomdag nog veel meer verrassende belevenissen. Dit kan variëren van het rijden als VIP in een limousine tot het vangen van een heuse boef. “Het programma wordt gebaseerd op de wensen van het gezin en vindt plaats in samenwerking met diverse bedrijven/sponsoren.

Indien nodig, worden er uiteraard rustmomenten voor het gezin ingebouwd. Een droomdag is volledig verzorgd, inclusief eten en drinken. Vrijwilligers van Stichting Droomdag leggen de complete dag vast op foto en film, zodat er nog lang nagenoten kan worden van dit speciale avontuur. Echt een herinnering voor het leven”, concludeert de Boer.

Impact gezin
Een zieke ouder heeft een grote impact op het gezin. Kinderen hebben vaak al jong mantelzorgtaken. Tijdens de droomdag neemt een vrijwilliger van Stichting Droomdag deze taken even over en mag iedereen zijn of haar natuurlijke gezinsrol hebben. Volop en onbezorgd genieten van elkaar staat centraal. Een dag waarbij de dagelijkse zorgen, angsten en onzekerheden even naar de achtergrond verschuiven. Een welverdiende en volledig gratis droomdag waar het gezin naar uit mag kijken!

De afgelopen jaren heeft Stichting Droomdag een flinke groei doorgemaakt, waardoor onlangs het 600e gezin een droomdag heeft gekregen. Deze dagen zijn mogelijk door de inzet van ruim 80 vrijwilligers en worden volledig gefinancierd door sponsoren en giften.
Meer weten over Stichting Droomdag of een droom doneren? www.droomdag.nl