HILVERSUM - Connexxion heeft bekend gemaakt dat er vanaf donderdag 19 maart een aangepaste dienstregeling wordt ingevoerd. De vervoersmaatschappij laat weten dat door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer.


"Door onze frequentie te verlagen, voorkomen we dat lege bussen rondrijden en blijft een basisvoorziening beschikbaar, schrijft Connexxion. "Daarbij zorgen we dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo zorgen we ervoor dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen reizen."

Connexxion heeft routes door de gehele provincies Noord-Holland en Flevoland. Het is nog niet duidelijk welke lijnen er precies gaan uitvallen. Wel is duidelijk dat buurtbussen voorlopig helemaal niet meer rijden. De meeste chauffeurs vallen namelijk binnen de risicogroep.

Praktisch
Om de verspreiding van het coronavirus te beperken laat Connexxion reizigers alleen nog maar via de achterdeur in haar bussen stappen, om contact met de chauffeur te voorkomen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om nog een kaartje te kopen. Reizigers kunnen gebruik maken van de OV-chipkaart, een e-ticket of de Tranzer applicatie.

De aangepaste dienstregeling is vanaf woensdag 18 maart te zien in de reisplanner.