HEERHUGOWAARD - Op donderdag 16 mei organiseerde Cool kunst en cultuur de Cool Roadshow, een muzikale dag waarbij drie muziekdocenten van Cool langs twee basisscholen trokken om leerlingen kennis te laten maken met diverse instrumenten. De docenten, Monique, Anita en Ellen, brachten de dwarsfluit, harp en hobo mee naar Kindcentrum De Zevensprong en Basisschool De Regenboog.

De dag begon met een gezamenlijk concert in de aula van de scholen, waar de drie docenten populaire nummers als ‘Dat heb jij gedaan’ van Meau en ‘Europapa’ van Joost Klein speelden. Na het concert werden de kinderen in drie groepen verdeeld en namen ze deel aan een carrousel van workshops in verschillende lokalen. Tijdens deze sessies vertelden Monique, Anita en Ellen meer over hun instrumenten, gaven ze demonstraties en kregen de kinderen de kans om zelf de harp, hobo en dwarsfluit uit te proberen. Een ware muzikale ontdekkingsreis voor de leerlingen!

Open Dag
De Cool Roadshow was een muzikaal voorproefje van de jaarlijkse Open Dag op zaterdag 15 juni. Op deze dag kan jong en oud(er) tussen 13:00 en 16:00 uur gratis proeven van alle instrumenten die Cool te bieden heeft. Ook zijn er muzikale optredens, workshops en maak je kennis met alle docenten. Kijk voor meer informatie over de Open Dag op www.coolkunstencultuur.nl.